En deilig kjøttfri pastarett med masse smak!
Ingredienser
(2 porsjoner)
- 1 boks kikerter
- 100 g sopp (jeg brukte aromasopp)
- 1 stk sjalottløk
- 200 g cherrytomater
- 2 ss crème frâich
- Ca. 60 g cashewnøtter
- 2 porsjoner fullkornspasta (60-80 g pr. pers)
- Valgfritt krydder (jeg brukte salt, cayennepepper, paprika og spisskummen)
- Olje til steking
Oppskrift
- Kok pasta som anvist på pakken.
- Hakk opp løk og sopp og del opp tomatene. Stek løken i litt olje i en panne i noen minutter før du tilsetter soppen og nøttene. Krydre godt og stek videre til kikertene er møre.
- Hell vannet av pastaen og rør inn 2 ss crème frâich. Server pastaen med kikertblandingen og topp den med tomater og eventuelt annet garnityr.
Notater
- Kikerter kan erstattes med annen proteinkilde som bønner, tofu etc.
- Cashewnøtter kan erstattes med andre typer nøtter/kjerner.
- Crème frâich kan erstattes med kesam eller et vegansk alternativ for en helt plantebasert rett.
Har du laget noen av oppskriftene mine? Del de gjerne på Instagram og tagg #tonjesmuskelmat og @pt_tonjemeinstad så ser jeg hva du lager! 🙂
2 Kommentarer
Heisann 😊 Hva slags fullkornpasta er glutenfri.
Hei du! Det er dessverre dårlig utvalg av glutenfri fullkornspasta, men pasta laget av belgvekster som f.eks. kikerter og linser er et godt alternativ 🙂