En deilig, mettende og næringsrik frokost som venter på deg i kjøleskapet! Denne frokosten gir deg langvarig energi og kan varieres etter dine smaksløker og eventuelle intoleranser. Passer også supert som lunsj eller kveldsmat.
Ingredienser
- 1 dl havregryn
- 2 dl valgfri melk (jeg brukte mandelmelk)
- 1 neve hakkede mandler
- 1 ss valgfri søtning (jeg brukte honning)
- Valgfrie bær
- Vaniljeyoghurt, kesam eller lignende
- Salt, kanel, vaniljeekstrakt (valgfritt)
Oppskrift
- Bland sammen havregryn, hakkede mandler, salt, kanel, vaniljeekstrakt, melk og søtning i en bolle eller boks. Sett i kjøleskapet over natten (eller minst 4-6 timer).
- Dagen etter er det bare å hente grøten i kjøleskapet og serverer den kald eller varm. Topp grøten med bær, yoghurt og eventuelt et dryss med honning. Tilsett mer væske om du ønsker en tynnere konsistens.
Notater
- Lag gjerne en stor porsjon. Grøten holder seg fint i kjøleskapet noen dager.
- Bruk glutenfrie havregryn om nødvendig.
- Bruk den melken du foretrekker.
- Bær kan ersattes med frukt og mandler kan ersattes med andre type nøtter.
Ps: lager du noen av oppskriftene mine? Del de gjerne på instagram! Tagg @pt_tonjemeinstad og #tonjesmuskelmat så ser jeg hva du lager 🙂