Dette er en enkel og smakfull currygryte til deg som ikke er så glad i smaken av kokosmelk. Den kan lett tilpasses dine smaksløker ved at du selv justerer mengden krydder. Tilsett gjerne flere grønnsaker hvis du ønsker – dette er en perfekt «restegryte!».

Ingredienser 

(4 porsjoner med ris, 2 porsjoner uten) 

  • 4 stk poteter
  • 1 boks kikerter 
  • 1 boks hakkede tomater 
  • 150 g aspargesbønner (jeg brukte fryste)
  • 2-4 ss rød curry paste 
  • 1 fedd hvitløk
  • 1 cm ingefær
  • Krydder etter smak: koriander, røkt paprika, salt, pepper, sukker
  • Valgfritt tilbehør: creme fraich/rømme, ris, nanbrød

Oppskrift

  1. Del opp potetene i terninger og skyll kikertene godt. Ha litt olje i en kjele og stek potetene, hakket hvitløk og ingefær i noen minutter. Tilsett 2 ss currypaste og stek videre til alt er godt blandet. 
  2. Tilsett så de hakkede tomatene og kikertene. Rør om og la småputre noen minutter. Smak til og tilsett mer currypaste eller krydder om ønskelig. Hvor mye curry paste/krydder du trenger kommer an på dine smaksløker og hvilken type curry paste du bruker. Etter gryten har putrer noen minutter tilsetter du aspargesbønnene og lar gryten putre videre til potetene er møre. Topp med créme fraîche eller rømme og server gjerne med ris og/eller nanbrød. 

Har du laget noen av oppskriftene mine? Del de gjerne på Instagram og tagg #tonjesmuskelmat og @pt_tonjemeinstad så ser jeg hva du lager! 🙂 

Skriv En Kommentar