Karamellisert gresskar har jeg hatt totalt dilla på de to siste årene. Det høres kanskje rart ut, men prøv og jeg lover at du ikke vil angre! Høstfruktene er gode i seg selv men smaker ekstra godt karamellisert. Server med vaniljeyoghurt for en lett dessert eller tilsett i havregrøten for en deilig frokost. Fremgangsmåten kommer her.

Ingredienser

  • Valgfrie høstfrukter (mine favoritter er norske eple og gresskar)
  • Sukrin gold, brunt sukker, honning eller fibersirup
  • Kanel (valgfritt men anbefales!)

Oppskrift

  1. Kutt eple, gresskar og eventuell annen frukt opp i skiver eller terninger. Ha frukten i en stor bolle sammen med resten av ingrediensene. Bland alt sammen så frukten er godt dekket. 
  2. Bak i ovnen på 200 grader til frukten er myk og sukkeret karamellisert. Steketid er avhengig av størrelse på fruktbitene og ovn (10-15 min). Eventuelt kan du bruke mikrobølgeovn. Spis som deilig snacks, som topping på yoghurten sammen med granola, tilsett i havregrøten eller server med vaniljeyoghurt/kesam som en sunn dessert.

Notater

  • Tilsett søtning og krydder etter smak . Jeg bruker ca. 1 toppet ss pr. 100 g frukt (én middels stor frukt) og masse kanel!
  • Gresskar fåes kjøpt på Asiabutikken utenom sesong.

Ps: lager du noen av oppskriftene mine? Del de gjerne på instagram! Tagg @pt_tonjemeinstad og #tonjesmuskelmat så ser jeg hva du lager 🙂

Skriv En Kommentar