Her får du en utradisjonell vri på den tradisjonelle høstretten «Kålruletter». Jeg har laget en kjøttfri variant med spicy tomatsaus og meksikanske smaker, best servert med ris. Kål er virkelig det jeg kaller supermat med et høyt innhold av vitamin C, folat, kostfiber og helsebringende plantestoffer. Nyt en sunn, enkel og kjøttfri middagsrett som både er bra for miljøet og helsa!

Ingredienser

(2 porsjoner)

  • 8 kålblader
  • Salt

Tomatsaus

  • 1 boks tomater
  • 1 neve hakket vårløk
  • 1 terning grønnsaksbuljong
  • Krydder (salt, pepper, chili)
  • sukker/sukrin (valgfritt)

Fyll

  • 1 boks linser (228 g)
  • 100 g sopp
  • 1 never vårløk
  • Krydder (tacokrydder, salt, pepper, chili)

Oppskrift

  1. Start med å lage tomatsausen slik at smakene får satt seg litt mens du forbereder resten. Hell tomatene i en bolle, tilsett vårløk, en oppsmuldret buljongterning og krydder. Sukker/sukrin er valgfritt med anbefales for å balansere ut smakene.
  2. Skrell ca. 8 kålblader fra kålhodet og fjern den tykkeste delen av stilken. Forvell/kok bladene i lettsaltet vann i 1-2 min til de er møre. Skyll bladene i kaldt vann og la dem renne godt av.
  3. Lag «kjøttfyllet» ved å mose linser, sopp, vårløk og krydder sammen med en stavmikser til ønsket konsistens. Tradisjonelt sett brukes det kjøttfarse. Personlig foretrekker jeg mer kjøttdeigaktig konsistens. 
  4. Legg en stor skje av fyllet i hvert blad og brett godt sammen slik at fyllet ikke renner ut. Legg kålrulettene tett sammen i en ildfast form og hell tomatsausen over. Dekk formen med aluminiumsfolie og stek på 200 grader i ca. 20-30 min til kålen er god og mør. Server gjerne med kokt ris eller poteter.

Notater

  • Vegetarfyllet kan erstattes med kjøttfyll.
  • Smak til med krydder.

Ps: lager du noen av oppskriftene mine? Del de gjerne på instagram! Tagg @pt_tonjemeinstad og #tonjesmuskelmat så ser jeg hva du lager 🙂

Legg igjen en kommentar

DELE PÅ SOSIALE MEDIER

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on skype
Share on email