Denne julegranolaen lager jeg hvert eneste år. Kombinasjonen av mandler, tranebær og julekrydder vekker virkelig julefølelsen i meg. Server den med vanlig melk, mandelmelk eller yoghurt for en deilig frokost eller mellommåltid. Granolaen er passer også supert å gi bort som julegave. Jeg anbefaler å lage en stor porsjon – denne forsvinner fort!

Ingredienser

  • 100 g mandelsmør (4 ss)
  • 100 g honning ( 4 ss)
  • 200 g havregryn (5 dl)
  • Hakkede mandler 
  • Tørket tranebær
  • Revet kokos
  • En god dose Kanel, kardemomme, nellik og ingefær
  • Valgfritt: Havsalt, mandelessens

Oppskrift

  1. Forvarm stekeovn til 180 grader (varmluft).
  2. Bland alt det tørre i en bolle.
  3. Smelt honningen og nøttesmør sammen i en kjele. Tilsett eventuelt noen dråper mandelessens.
  4. Bland det våte med det tørre og spre blandingen utover ett stekebrett kledd med bakepapir. Stek i ca. 20 minutter til granolaen er gylden og sprø. Rør litt rundt i granolaen underveis slik at den blir gjennomstekt.

Notater

  • Mandelsmør kan erstattes med peanøttsmør eller annet nøttesmør. Du kan også bruke 50 g nøttesmør + 50 g kokosolje for mer kokossmak.
  • Honning kan erstattes med agavesirup eller fibersirup gold.
  • Tilsett gjerne andre type nøtter og tørket frukt.
  • Avkjøl granolaen i ovnen med døren på gløtt for best resultat.

Ps: lager du noen av oppskriftene mine? Del de gjerne på instagram! Tagg @pt_tonjemeinstad og #tonjesmuskelmat så ser jeg hva du lager 

Legg igjen en kommentar

DELE PÅ SOSIALE MEDIER

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on skype
Share on email