Denne julegranolaen lager jeg hvert eneste år. Kombinasjonen av mandler, tranebær og julekrydder vekker virkelig julefølelsen i meg. Server den med vanlig melk, mandelmelk eller yoghurt for en deilig frokost eller mellommåltid. Granolaen er passer også supert å gi bort som julegave. Jeg anbefaler å lage en stor porsjon – denne forsvinner fort!
Ingredienser
- 100 g mandelsmør (4 ss)
- 100 g honning ( 4 ss)
- 200 g havregryn (5 dl)
- Hakkede mandler
- Tørket tranebær
- Revet kokos
- En god dose Kanel, kardemomme, nellik og ingefær
- Valgfritt: Havsalt, mandelessens
Oppskrift
- Forvarm stekeovn til 180 grader (varmluft).
- Bland alt det tørre i en bolle.
- Smelt honningen og nøttesmør sammen i en kjele. Tilsett eventuelt noen dråper mandelessens.
- Bland det våte med det tørre og spre blandingen utover ett stekebrett kledd med bakepapir. Stek i ca. 20 minutter til granolaen er gylden og sprø. Rør litt rundt i granolaen underveis slik at den blir gjennomstekt.
Notater
- Mandelsmør kan erstattes med peanøttsmør eller annet nøttesmør. Du kan også bruke 50 g nøttesmør + 50 g kokosolje for mer kokossmak.
- Honning kan erstattes med agavesirup eller fibersirup gold.
- Tilsett gjerne andre type nøtter og tørket frukt.
- Avkjøl granolaen i ovnen med døren på gløtt for best resultat.
Ps: lager du noen av oppskriftene mine? Del de gjerne på instagram! Tagg @pt_tonjemeinstad og #tonjesmuskelmat så ser jeg hva du lager