På en «hvit pizza» er den tradisjonelle pizzasausen erstattet med en hvit saus, ofte basert på crème fraîche. Jeg valgte å toppe pizzaen med kylling, soltørket tomat og fetaost – en kombinasjon som virkelig falt i smak hos alle fra alder 2-79 år. Bunnen er laget med «Tipo 0» pizzamel som gir et deilig sprøtt resulatet. Du kan fint bytte ut pizzamel med en annen meltyper men resultatet blir nok ikke helt det samme. 

Ingredienser 

Pizzadeig 

(1 stor eller 2 små, nok til 4 sultne)

  •  6 dl «Tipo 0» pizzamel (eller hvetemel/speltmel/glutenfritt mel)
  • 3 dl vann
  • 3 ss olivenolje
  • 1 ts salt
  • 25 g gjær eller 1 pose tørrgjær

Pizzatopping 

(nok til 1 liten pizza eller 1/2 stor)

  • 2 dl crème fraîche
  • 2 dl pesto
  • 200 g kylling (strimlet)
  • 100 g soltørket tomat (i glass)
  • 100 g fetaost (i glass)

Oppskrift

  1. Start med å lage deigen. Ha mel, salt og tørrgjær i en bakebolle og bland sammen. Tilsett vann og olje og elt i 10-15 minutter til deigen er smidig og klissete. La heve til dobbelt størrelse på et lunt sted (ca. 1,5 time). Har du dårlig tid kan deigen heves i ovnen på 40 grader i ca. 60 min. Bruke du fersk gjær rører du gjæren ut i vannet før du tilsetter resterende ingredienser.
  2. Mens pizzaen hever kan du klargjøre toppingen. Rør sammen crème fraîche og pesto til en saus. Stek kyllingen i oljen fra de soltørkede tomatene og del opp de soltørkede tomatene i passende biter. 
  3. Kjevl ut pizzadeigen tynt ut til en stor pizza eller to små.  Du kan fint fryse ned halvparten av pizzadeigen hvis du kun vil lage én liten pizza. Fordel crémé frâïche-sausen utover bunnen og topp med kylling, soltørket tomat og fetaost.
  4. Stek pizzaen på 225 grader i 10-15 til bunnen er gylden og gjennomstekt. Nyt!

Notater

  • «tipo 0» mel kan erstattes med hvetemel, speltmel eller glutenfrie meltyper. Om du tåler gluten anbefale jeg å bruke «Tipo 0» mel for det beste og sprøeste resultatet.
  • Topp pizzaen med det du måtte ønske.
  • Du kan bruke ferdig pizzabund og ferdigstekt kylling.
  • Inspirasjon til pizzabunn hentet fra tine.no

Ps: lager du noen av oppskriftene mine? Del de gjerne på instagram! Tagg @pt_tonjemeinstad og #tonjesmuskelmat så ser jeg hva du lager 🙂


Legg igjen en kommentar

DELE PÅ SOSIALE MEDIER

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on skype
Share on email