Jeg kaller dette en hverdagsgrateng da dette er en enkel, god og mettende middagsrett som faller i smak hos de fleste. Gratenger er en super måte å bruke opp rester på og kan varieres i det uendelige. Bytt gjerne ut noe av kjøttet med bønner og server med grove rundstykker. Deilig kosemat på kalde vinterdager.

Ingredienser 

(4 porsjoner)

  • 400 g karbonadedeig
  • 170 g smårettskinke (1 pakke)
  • 1 løk
  • 2 fedd hvitløk
  • 1/2 purre
  • 100 g sopp
  • 1 boks hakkede tomater (jeg brukte med hvitløk og oregano)
  • Salt, (hvit)pepper, tørket basilikum

Ostesaus 

  • 150 g crème fraîch 
  • 250 g cottage cheese (original)
  • 25 g revet parmasan 

Tilbehør 

  • Baguetter, rundstykker eller grovt brød
  • Godt smør 

Oppskrift

  1. Forvarm stekeovnen til 200 grader.
  2. Hakk opp løk, hvitløk, purre og sopp. Ha litt olje i en panne/gryte og stek løk og hvitløk på middels varme til den er mør. Tilsett karbonadedeig og soppen. Når karbonadedeigen nesten er gjennomstekt tilsetter du de hakkede tomatene og purren. Krydre med salt og pepper og la blandingen småputre på lav varme mens du lager ostesausen.
  3. For å lage ostesausen smelter du crème fraîch og cottage cheese på svak varme i en kjele. Smak til med salt og hvit pepper. 
  4. Ha kjøttblandingen i en ildfast form, hell over ostesausen og topp det hele med revet ost og et dryss tørket basilikum. Stek på 200 grader i 10-12 min til osten er smeltet og blitt gylden. Server med lune baguetter eller grove rundstykker og gjerne litt godt smør.

Notater

  • Noe av kjøttet kan erstattes med bønner.
  • Bruk gjerne andre grønnsaker og ost hvis du har rester liggende. 

Ps: lager du noen av oppskriftene mine? Del de gjerne på instagram! Tagg @pt_tonjemeinstad og #tonjesmuskelmat så ser jeg hva du lager 🙂

Legg igjen en kommentar

DELE PÅ SOSIALE MEDIER

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on skype
Share on email