Høsten er årstiden for varme gryteretter. Dette er en hverdagslig, sunn, god og enkel variant servert med ris. Jeg ser for meg at den smaker nydelig med skikkelig grytekjøtt og poteter også. La gryten putre på ovnen så lenge du gidder så smakene får utviklet seg. Det blir en stor porsjon så du vil nok sitte igjen med rester, men helt ærlig smaker gryten aller best dagen etter!

Ingredienser 

(4-6 personer)

  • 1 stk hodekål
  • 2 store gulrøtter
  • 2 bokser hermetisk tomat
  • 1 stk liten løk, purre eller 5-6 stilker vårløk.
  • 1 terning grønnsaksbuljong 
  • Salt og pepper
  • 400 g Karbonadedeig
  • Valfritt tilbehør: Ris, ketchup

Oppskrift

  1. Finsnitt hodekålen. Fjern den tykkeste delen av stilken. Ha litt olje i en stor kjele og stek hodekålen i noen minutter. Ha i tomatene (og eventuelt litt vann om du brukte et stort kålhode). Tilsett grønnsaksbuljong, salt og pepper. 
  2. Skjær gulroten og purren i skiver og ha oppi gryten. Skru ned temperaturen og la gryten småkoke under lokk til grønnsakene er møre og smakene har satt seg. Minst 30 min, gjerne mer. 
  3. På slutten av koketiden tilsetter du karbonadedeigen og rører/hakker til den er gjennomstekt. Server med ris og ketchup. 

Notater

  • Karbonadedeig kan erstattes med annet kjøtt. 
  • Ris kan erstattes med poteter, pasta eller rundstykker. 

Ps: lager du noen av oppskriftene mine? Del de gjerne på instagram! Tagg @pt_tonjemeinstad og #tonjesmuskelmat så ser jeg hva du lager 🙂

Legg igjen en kommentar

DELE PÅ SOSIALE MEDIER

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on skype
Share on email