Disse rundstykkene er raske, enkle å lage, saftige og gode. Tomat og urter gjør de ekstra sunne og næringsrike og gir en spennende smak. Disse smaker godt med pålegg og som tilbehør til supper og salater. 

Ingredienser

  • 150 g cottage cheese
  • 200 g hakkede tomater (hermetisk)
  • 1 egg
  • 250 g havre
  • 2 ts oregano 
  • 2 ts bakepulver
  • 2 ts basilikum 
  • 1/2 salt 
  • 2 ts bakepulver 
  • Valgfritt: solsikkefrø eller gresskarkjerner 

Oppskrift

  1. forvarm stekeovnen til 180 grader. Ha alle ingrediensene i en bolle og bland sammen til en jevn masse med stavmikser eller i en blender/foodprosessor. Du kan også røre massen sammen med en slikkepott men konsistensen vil ikke bli helt det samme. 
  2. Form 8-9 scones utover et stekbrett kledd med bakepapir og topp med solsikkekjerner/gresskarfrø. Stek i ca. 30 min og avkjøl på rist. 

Notater

  • Bruk glutenfrie havregryn for glutenfrie rundstykker.
  • Bruker du hakkede tomater som allerede er tilsatt krydder og urter kan du justere mengden urter i oppskriften. 
  • kan fryses. 

Har du laget noen av oppskriftene mine? Del de gjerne på Instagram og tagg #tonjesmuskelmat og @pt_tonjemeinstad så ser jeg hva du lager! 🙂 

Skriv En Kommentar