Disse rundstykkene er raske, enkle å lage, saftige og gode. Tomat og urter gjør de ekstra sunne og næringsrike og gir en spennende smak. Disse smaker godt med pålegg og som tilbehør til supper og salater.
Ingredienser
- 150 g cottage cheese
- 200 g hakkede tomater (hermetisk)
- 1 egg
- 250 g havre
- 2 ts oregano
- 2 ts bakepulver
- 2 ts basilikum
- 1/2 salt
- 2 ts bakepulver
- Valgfritt: solsikkefrø eller gresskarkjerner

Oppskrift
- forvarm stekeovnen til 180 grader. Ha alle ingrediensene i en bolle og bland sammen til en jevn masse med stavmikser eller i en blender/foodprosessor. Du kan også røre massen sammen med en slikkepott men konsistensen vil ikke bli helt det samme.
- Form 8-9 scones utover et stekbrett kledd med bakepapir og topp med solsikkekjerner/gresskarfrø. Stek i ca. 30 min og avkjøl på rist.
Notater
- Bruk glutenfrie havregryn for glutenfrie rundstykker.
- Bruker du hakkede tomater som allerede er tilsatt krydder og urter kan du justere mengden urter i oppskriften.
- kan fryses.
Har du laget noen av oppskriftene mine? Del de gjerne på Instagram og tagg #tonjesmuskelmat og @pt_tonjemeinstad så ser jeg hva du lager! 🙂