Nydelige vafler laget av grøtrester! Perfekt hvis du har litt havregrøt til overs eller ønsker å lage vafler med supert næringsinnhold. Jeg lager ofte en ekstra stor porsjon havregrøt bare for å lage disse vaflene dagen derpå og nyter de enten til frokost, lunsj eller kveldsmat.
Ingredienser
(1 porsjon)
- 1 porsjon havregrøt (se notater)
- 1 egg
- Ønsket søtning
- 1/2 ts bakepulver
- Krydder: 1/2 ts salt, 1/2 ts kardemomme, 1 ts kanel (kan sløyfes hvis havregrøten allerede er krydret)
- Eventuelt mer havre/mel
Oppskrift
- Bland havregrøtrestene med egg, bakepulver og eventuelt salt. Smak til slik at du får røren så søt du ønsker. Jeg blander min med stavmikser eller i en blender slik at jeg får en jevn røre men dette er valgfritt. Spe på med mer havre eller annen meltyper hvis røren bli veldig løs.
- Stek i vaffeljern. Disse vaflene inneholder ikke smør så det kan være lurt å smøre vaffeljernet hvis du ikke har et supert non-stick belegg.
Notater
- Bruk gjerne den grøtoppskriften du liker best. Her er min favoritt: https://www.tonjesmuskelmat.no/gulrotkakegrot/
- Du kan også lage vafler av overnight oats/kjøleskapsgrøt
Har du laget noen av oppskriftene mine? Del de gjerne på Instagram og tagg #tonjesmuskelmat og @pt_tonjemeinstad så ser jeg hva du lager! 🙂