Ved å tilsette linser i havregrøten får du en proteinrik grøt full av kostfiber som holder deg mett lenge. Sammen med nøtter, yoghurt og gjerne litt frukt eller bær blir dette ett næringsrikt måltid som passer ypperlig til alle døgnets tider.

Ingredienser
(1 porsjoner)
- 80 g havre
- 200 g linser (hermetisk eller ferdigkokt)
- ca. 5 dl melk
- 1-2 ts kanel
- 1/2 ts salt
- 2 håndfuller med nøtter eller 2 ss nøttesmør
Valgfri topping
- Honning
- Yoghurt, cottage cheese etc.
- Frukt og bær
Oppskrift
- kok opp havregryn, linser, melk, kanel og salt. La småkoke i 10-15 min mens du rører jevnlig. Kok til ønsket konsistent på grøten. Tilsett mer melk/vann om den blir for tykk. Tilsett hakkede nøtter eller nøttesmør når grøten nærmer seg ferdig kokt.
- Fordel grøten i boller og tilsett valgfri topping.
Notater
- Benytt den melken du foretrekker/tåler.
- Melk kan erstattes med vann eller 50/50 melk og vann.
- Bruk glutenfrie havregryn for glutenfri grøt.
Har du laget noen av oppskriftene mine? Del de gjerne på Instagram og tagg #tonjesmuskelmat og @pt_tonjemeinstad så ser jeg hva du lager! 🙂