En deilig, sunn og mettende pudding med smak av vanilje, servert med karamellisert frukt. Puddingen kan nytes når som helst i løpet av dagen og holder seg godt i kjøleskapet. Havre og chia er en superkombinasjon som holder blodsukkeret stabilt, energien på topp og fordøyelsen i gang. Varier frukten etter hva du liker og har tilgjengelig. I denne oppskriften har jeg brukt nektariner og det smakte helt nydelig!
Ingredienser
(2 porsjoner)
- 1 dl havregryn
- 4 ss chiafrø
- 1 dl vaniljeyoghurt
- 3 dl melk
- 2 ss honning
Karamelliserte nektariner
- 2 stk nektariner
- 2 ss honning eller brunt sukker
Oppskrift
- Bland havre, chiafrø, vaniljeyoghurt, melk og honning i en bolle og sett i kjøleskapet natten over eller i minimum 4 timer.
- Del opp frukten i biter og ha den i en kjele sammen med honningen/brunt sukker. Varm opp på middels varme slik at honningen/sukkeret smelter og karamelliserer frukten. Rør rundt til frukten er mør. Pass på varmen slik at honningen/sukkeret ikke svir seg.
- Server havre – og chiapuddingen med den karamelliserte frukten til frokost, lunsj, kveldsmat, mellommåltid eller sunn dessert.
Notater
- Det kan være lurt å røre litt i puddingen etter ca. 30 min så chiafrøene ikke klumper seg.
- Tilsett mer væske før servering hvis du syntes puddingen blir for tykk.
- Vaniljeyoghurt kan erstattes med vaniljekesam eller Biola.
- Bruk den melken du liker best.
- Du kan bruke kun melk, kun vaniljeyoghurt eller kun Biola men det vil påvirke smak og konsistens.
- Honning kan erstattes med agave eller lignende.
Ps: lager du noen av oppskriftene mine? Del de gjerne på instagram! Tagg @pt_tonjemeinstad og #tonjesmuskelmat så ser jeg hva du lager 🙂