En deilig, sunn og mettende pudding med smak av vanilje, servert med karamellisert frukt. Puddingen kan nytes når som helst i løpet av dagen og holder seg godt i kjøleskapet. Havre og chia er en superkombinasjon som holder blodsukkeret stabilt, energien på topp og fordøyelsen i gang. Varier frukten etter hva du liker og har tilgjengelig. I denne oppskriften har jeg brukt nektariner og det smakte helt nydelig!

Ingredienser 

(2 porsjoner)

  • 1 dl havregryn
  • 4 ss chiafrø
  • 1 dl vaniljeyoghurt
  • 3 dl melk
  • 2 ss honning 

Karamelliserte nektariner

  • 2 stk nektariner
  • 2 ss honning eller brunt sukker 

Oppskrift

  1. Bland havre, chiafrø, vaniljeyoghurt, melk og honning i en bolle og sett i kjøleskapet natten over eller i minimum 4 timer. 
  2. Del opp frukten i biter og ha den i en kjele sammen med honningen/brunt sukker. Varm opp på middels varme slik at honningen/sukkeret smelter og karamelliserer frukten. Rør rundt til frukten er mør. Pass på varmen slik at honningen/sukkeret ikke svir seg.
  3. Server havre – og chiapuddingen med den karamelliserte frukten til frokost, lunsj, kveldsmat, mellommåltid eller sunn dessert.

Notater

  • Det kan være lurt å røre litt i puddingen etter ca. 30 min så chiafrøene ikke klumper seg.
  • Tilsett mer væske før servering hvis du syntes puddingen blir for tykk. 
  • Vaniljeyoghurt kan erstattes med vaniljekesam eller Biola. 
  • Bruk den melken du liker best. 
  • Du kan bruke kun melk, kun vaniljeyoghurt eller kun Biola men det vil påvirke smak og konsistens.
  • Honning kan erstattes med agave eller lignende.

Ps: lager du noen av oppskriftene mine? Del de gjerne på instagram! Tagg @pt_tonjemeinstad og #tonjesmuskelmat så ser jeg hva du lager 🙂

Legg igjen en kommentar

DELE PÅ SOSIALE MEDIER

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on skype
Share on email