Sommerens beste tilbehør til grillmaten! Hasselbackpotetene er møre på innsiden, sprø på utsiden og utrolig smaksrike. Spesielt når du fyller de med ditt eget urtesmør. De ser kanskje fancy ut men de er superenkle å lage. Disse er bakt på grillen istedenfor i ovnen så hele måltidet kan lages utendørs.

Ingredienser

Urtesmør

  • 50 g smør (4-5 ss)
  • 1 neve ferske urter 
  • 1 lite hvitløksfedd
  • 1/2 ts salt
  • 1/4 ts pepper
  • 1/4 ts chilipulver
  • 8 mellomstore poteter

Oppskrift

  1. Romtemperert smøret, finhakk urtene og hvitløken. Bland alle ingrediensene til urtesmøret godt sammen og tilsett krydder etter smak.
  2. Skyll potetene godt. Bruk en skarp kniv og skjær tynne snitt i poteten, nesten helt igjennom. Pakk potetene inn i aluminiumsfolie men la toppen være åpen. Legg en god klatt med urtesmør på hver potet. Bruk kniven til fordele smøret ned i snittene. Bak potetene på grillen i 30-40 min til toppen er gylden, sprø og potetene er møre. 

Notater

  • Steketid er avhengig av størrelse og type potet.
  • Bruk de urtene du ønsker. Basilikum, koriander og gressløk anbefales.
  • Potetene kan også bakes i ovnen på 210-220 grader. 

Ps: lager du noen av oppskriftene mine? Del de gjerne på instagram! Tagg @pt_tonjemeinstad og #tonjesmuskelmat så ser jeg hva du lager 🙂

Legg igjen en kommentar

DELE PÅ SOSIALE MEDIER

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on skype
Share on email