Hjemmelaget granola er utrolig godt og enkelt å lage. I tillegg er det næringsrikt, smakfullt og mye billigere enn granolaen du får kjøpt i butikken. Revet gulrot og krydder gir denne granolaen smak av gulrotkake og serverer du den med vaniljeyoghurt får du følelsen av å spise dessert til frokost.

Ingredienser

  • 200 g havre (5 dl)
  • 100 g mandler
  • 4 stk gulrøtter
  • 4 ss honning (eventuelt annen søtning)
  • 2 stk eggehviter eller 4 ss mandelsmør 
  • 1-2 ss kanel
  • 2 ts kardemomme
  • 1 ts salt 

Oppskrift

  1. Forvarm stekeovnen til 180 grader (varmluft).
  2. Riv gulrøttene eller skjær de i så tynne skiver som mulig og hakk mandlene. Ha havregryn, mandler, gulrøtter og krydder i en bolle og bland alt godt sammen. Tilsett eggehvitene (eller mandelsmør) og honning og rør alt godt sammen. 
  3. Bre granolaen utover et stekebrett og stek på 180 grader i 10-15 min til den blir gylden. Skru deretter temperaturen ned til ca. 100 grader og la den stå til den er helt tørr og sprø (ca. 30 min, avhengig av ovn og hvor mye væske du tilsatte). Skru gjerne av varmen og la granolaen avkjøle seg i ovnen. Server med yoghurt, melk, cottage cheese etc, eller spis den som snacks.

Notater

  • Tilsett gjerne mer nøtter, frø, tørket frukt etc.
  • Honning kan erstattes med Sukrin sirup, agavesirup ellr eplejuice. 

Har du laget noen av oppskriftene mine? Del de gjerne på Instagram og tagg #tonjesmuskelmat og @pt_tonjemeinstad så ser jeg hva du lager! 🙂 

Legg igjen en kommentar

DELE PÅ SOSIALE MEDIER

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on skype
Share on email