Sunne og grove vafler som passer ekstra godt til påske. Disse kan serveres til frokost, lunsj eller kveldsmat med både søtt og salt pålegg. 

Ingredienser 

(ca. 6 vafler)

  • 2 egg
  • 2 dl grovt mel (jeg brukt glutenfritt)
  • 2 store gulrøtter 
  • 1 dl kesam/yoghurt
  • 1 dl sukrin gold
  • 1 ts bakepulver 
  • 2 ts kanel
  • 1 ts kardemumme 
  • Valgfritt: vaniljeessens 

Oppskrift 

  1. Rasp gulrøttene og bland alle ingrediensene sammen i en boll til du har en jevn vaffelrøre. Du kan også kjør røren til glatt i en blender eller med stavmikser. Smak til og juster mengden søtning etter smak. 
  2. La røren stå i noen minutter til vaffeljernet er varmt. Server nystekte vafler med søtt eller salt pålegg (syltetøy, rømme, vaniljekesam/yoghurt, frukt, bær, brunost eller salt pålegg som skinke, ost og grønt).

Notater 

  • Sukrin gold kan erstattes med annen søtning. 
  • Kesam/yoghurt kan erstattes med andre laktosefrie eller melkefrie alternativer.

Ps: lager du noen av oppskriftene mine? Del de gjerne på instagram! Tagg @pt_tonjemeinstad og #tonjesmuskelmat så ser jeg hva du lager 🙂

Legg igjen en kommentar

DELE PÅ SOSIALE MEDIER

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on skype
Share on email