Sunne og grove vafler som passer ekstra godt til påske. Disse kan serveres til frokost, lunsj eller kveldsmat med både søtt og salt pålegg.
Ingredienser
(ca. 6 vafler)
- 2 egg
- 2 dl grovt mel (jeg brukt glutenfritt)
- 2 store gulrøtter
- 1 dl kesam/yoghurt
- 1 dl sukrin gold
- 1 ts bakepulver
- 2 ts kanel
- 1 ts kardemumme
- Valgfritt: vaniljeessens
Oppskrift
- Rasp gulrøttene og bland alle ingrediensene sammen i en boll til du har en jevn vaffelrøre. Du kan også kjør røren til glatt i en blender eller med stavmikser. Smak til og juster mengden søtning etter smak.
- La røren stå i noen minutter til vaffeljernet er varmt. Server nystekte vafler med søtt eller salt pålegg (syltetøy, rømme, vaniljekesam/yoghurt, frukt, bær, brunost eller salt pålegg som skinke, ost og grønt).
Notater
- Sukrin gold kan erstattes med annen søtning.
- Kesam/yoghurt kan erstattes med andre laktosefrie eller melkefrie alternativer.
Ps: lager du noen av oppskriftene mine? Del de gjerne på instagram! Tagg @pt_tonjemeinstad og #tonjesmuskelmat så ser jeg hva du lager 🙂