Hvorfor jeg kaller disse «julepannekaker»? Pepperkakekrydder såklart! Disse pannekakene er grove, søte, sunne, sukkerfrie og proteinrike. De er mettende og passer perfekt til frokost, lunsj eller ekstra god kveldsmat. I oppskriften gir jeg tips til hva du kan fylle de med, men du kan så klart fylle pannekakene med det du selv ønsker. (Ps: disse er veldig gode i seg selv også!).
Ingredienser
(frokost til 1 person)
- 2 egg
- 4 ss gresskarpuré (se notater for alternativer)
- 4 toppet ss havremel
- 1-2 toppet ss sukrin gold
- 1/2 ts bakepulver
- 1-2 ts kanel
- 1/2 ts kardemomme
- 1/4 ts nellik
- 1/4 ts ingefær
- En klype salt
- Melk til passe konsistens (0,5 – 1 dl)
Valgfritt fyll
- 2 ss kesam/yoghurt (med vaniljesmak)
- 1 ss sukrinmelis
- Kanel og/eller vaniljeessens
Oppskrift
- Pisk eggene lett sammen. Tilsett mel, bakepulver, krydder og søtning. Smak til og spe på med væske til du får ønsket konsistens på røren.
- La røren svelle noen minutter før du steker pannekakene i litt olje i en panne.
- Rør sammen ingrediensene til fyllet, spre utover pannekakene og rull de sammen.
Notater
- Gresskarpuré kan erstattes med annen frukt- eller grønnsakspuré (søtpotet, gulrot, banan, eplemost). Eventuelt kan du erstatte puréen med Kesam eller yoghurt. Det vil påvirke smak og sødme.
- Sukrin gold kan erstattes med brunt sukker.
- Bruk den meltypen og melken du ønsker/tåler. Jeg brukte havremel og mandelmelk.
- Doble gjerne oppskriften hvis du har flere munner og mette, eller om du vil ha rester (det vil du!).
Ps: lager du noen av oppskriftene mine? Del de gjerne på instagram! Tagg @pt_tonjemeinstad og #tonjesmuskelmat så ser jeg hva du lager 🙂