Hvorfor jeg kaller disse «julepannekaker»? Pepperkakekrydder såklart! Disse pannekakene er grove, søte, sunne, sukkerfrie og proteinrike. De er mettende og passer perfekt til frokost, lunsj eller ekstra god kveldsmat. I oppskriften gir jeg tips til hva du kan fylle de med, men du kan så klart fylle pannekakene med det du selv ønsker. (Ps: disse er veldig gode i seg selv også!).

Ingredienser

(frokost til 1 person)

  • 2 egg
  • 4 ss gresskarpuré (se notater for alternativer)
  • 4 toppet ss havremel  
  • 1-2 toppet ss sukrin gold
  • 1/2 ts bakepulver 
  • 1-2 ts kanel
  • 1/2 ts kardemomme
  • 1/4 ts nellik
  • 1/4 ts ingefær 
  • En klype salt 
  • Melk til passe konsistens (0,5 – 1 dl)

Valgfritt fyll

  • 2 ss kesam/yoghurt (med vaniljesmak)
  • 1 ss sukrinmelis
  • Kanel og/eller vaniljeessens 

Oppskrift

  1. Pisk eggene lett sammen. Tilsett mel, bakepulver, krydder og søtning. Smak til og spe på med væske til du får ønsket konsistens på røren. 
  2. La røren svelle noen minutter før du steker pannekakene i litt olje i en panne. 
  3. Rør sammen ingrediensene til fyllet, spre utover pannekakene og rull de sammen.

Notater

  • Gresskarpuré kan erstattes med annen frukt- eller grønnsakspuré (søtpotet, gulrot, banan, eplemost). Eventuelt kan du erstatte puréen med Kesam eller yoghurt. Det vil påvirke smak og sødme.
  • Sukrin gold kan erstattes med brunt sukker.
  • Bruk den meltypen og melken du ønsker/tåler. Jeg brukte havremel og mandelmelk.
  • Doble gjerne oppskriften hvis du har flere munner og mette, eller om du vil ha rester (det vil du!).

Ps: lager du noen av oppskriftene mine? Del de gjerne på instagram! Tagg @pt_tonjemeinstad og #tonjesmuskelmat så ser jeg hva du lager 🙂

Legg igjen en kommentar

DELE PÅ SOSIALE MEDIER

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on skype
Share on email