Denne grove og proteinrike paien består hovedsakelig av egg, cottage cheese, havre, skinke og og grønnsaker. Med andre ord er dette en smakfull, smart og næringsrik pai som gjør seg godt til både middag og lunsj. Server gjerne med en god salat og topp den med litt revet ost om du ønsker.

Ingredienser

Paibunn

  • 100 g havregryn (lettkokte)
  • 30 g grovt mel (jeg brukte rug)
  • 1 egg
  • 50 g cottage cheese (original)
  • Salt

Fyll

  • 2 egg
  • 200 g cottage cheese
  • 1/2 purre
  • 1/2 gul paprika 
  • 1/2 rød paprika
  • 100 g skinke 
  • Salt, pepper, røkt paprika

Tilbehør

  • Salat
  • Fetaost

Oppskrift

  1. Lag paibunn ved å blande sammen havregryn, mel, egg, cottage cheese og salt. Sett deigen kjølig mens du klargjør resten av ingrediensene, gjerne 30 min eller lengre. 
  2. Trykk deigen utover en smurt middels stor (pai)form. Bruk gjerne fuktige hender for å gjøre jobben enklere. Prikk paibunnen og forstek den på 225 grader i ca. 10 min.
  3. Lag fyllet ved å blande sammen egg, cottage cheese og krydder. Hakk opp resterende ingredienser. Hell fyllet over den forstekte paibunnen og fordel grønnsakene og skinken over fyllet. Stek på 180 grader i 30-40 min.

Notater

  • Topp gjerne paien med revet ost før du steker den. 
  • For en glutenfri pai bruker du glutenfri havre og glutenfri grov melblanding.
  • Begynner grønnsakene å bli svidd før paien er ferdig stekt kan du dekke toppen med aluminiumsfolie.

Har du laget noen av oppskriftene mine? Del de gjerne på Instagram og tagg #tonjesmuskelmat og @pt_tonjemeinstad så ser jeg hva du lager! 🙂 

Legg igjen en kommentar

DELE PÅ SOSIALE MEDIER

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on skype
Share on email