En fiskemiddag inspirert av middelhavet. Middelhavsmat er kjent for å være hjertevennlig og sunt og det kan jeg skrive under på at denne middagen er. Enda viktigere er at den smaker nydelig, er enkel å tilberede og virkelig vekker sommerfølelsen i deg. God middag!

Ingredienser 

(4 porsjoner)

Grillet ørret

  • 1 stk ørretfilet (700 g)
  • 1 stk sitron
  • Olivenolje
  • Sitronpepper

Søtpotetsalat

  • 2 stk store søtpoteter
  • Ca. 100 g fetaostterninger i olje
  • ca. 100 g soltørket tomat (i biter)
  • ca. 150 g oliven
  • Olje
  • Salt og pepper
  • Salatblanding 

Oppskrift

  1. Forvarm stekeovnen til 200 grader. Del søtpoteten opp i biter på ca. 2 cm og ha dem i en bolle sammen med salt og pepper (eller annet krydder). Bland alt godt sammen, fordel søtpoteten utover et bakebrett og stek i ca. 15-20 min til de er sprø på utsiden og møre inni. 
  2. Del opp sitronen i to. Del den ene halvdelen i skiver. Gni fisken inn med litt olje og saften fra 1/2 sitron. Krydre med sitronpepper og fordel sitronskivene over fisken. Grill i ca. 10 – 15 min eller stek i ovnen i ca. 15-20 min.
  3. Lag potetsalaten ved å blande sammen salatblanding, fetaost, soltørket tomat og oliven i en bolle. Vend salaten inn i oljen fra fetaosten for ekstra smak. 
  4. Server fisken med salaten og eventuelt en dressing eller vinegarette. 

Notater

  • Ørret kan erstattes med laks.
  • Fisken kan både grilles og ovnsbakes.

Har du laget noen av oppskriftene mine? Del de gjerne på Instagram og tagg #tonjesmuskelmat og @pt_tonjemeinstad så ser jeg hva du lager! 🙂 

Legg igjen en kommentar

DELE PÅ SOSIALE MEDIER

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on skype
Share on email