En fiskemiddag inspirert av middelhavet. Middelhavsmat er kjent for å være hjertevennlig og sunt og det kan jeg skrive under på at denne middagen er. Enda viktigere er at den smaker nydelig, er enkel å tilberede og virkelig vekker sommerfølelsen i deg. God middag!
Ingredienser
(4 porsjoner)
Grillet ørret
- 1 stk ørretfilet (700 g)
- 1 stk sitron
- Olivenolje
- Sitronpepper
Søtpotetsalat
- 2 stk store søtpoteter
- Ca. 100 g fetaostterninger i olje
- ca. 100 g soltørket tomat (i biter)
- ca. 150 g oliven
- Olje
- Salt og pepper
- Salatblanding
Oppskrift
- Forvarm stekeovnen til 200 grader. Del søtpoteten opp i biter på ca. 2 cm og ha dem i en bolle sammen med salt og pepper (eller annet krydder). Bland alt godt sammen, fordel søtpoteten utover et bakebrett og stek i ca. 15-20 min til de er sprø på utsiden og møre inni.
- Del opp sitronen i to. Del den ene halvdelen i skiver. Gni fisken inn med litt olje og saften fra 1/2 sitron. Krydre med sitronpepper og fordel sitronskivene over fisken. Grill i ca. 10 – 15 min eller stek i ovnen i ca. 15-20 min.
- Lag potetsalaten ved å blande sammen salatblanding, fetaost, soltørket tomat og oliven i en bolle. Vend salaten inn i oljen fra fetaosten for ekstra smak.
- Server fisken med salaten og eventuelt en dressing eller vinegarette.
Notater
- Ørret kan erstattes med laks.
- Fisken kan både grilles og ovnsbakes.
Har du laget noen av oppskriftene mine? Del de gjerne på Instagram og tagg #tonjesmuskelmat og @pt_tonjemeinstad så ser jeg hva du lager! 🙂