Lykken er stor hver gang pappa kommer hjem fra fisketur og har hatt fiskelykke. Jeg syntes fisken i seg selv er så god at jeg kun krydrer den med salt, pepper og litt sitronsaft før jeg legger den på grillen. Her får du en av mine fiskefavoritte – sunt, enkelt og supergodt!
Ingredienser
- Ørret eller laks (ca. 150 g pr. pers)
- Aspargesbønner (ferske eller fryst)
- (Søt)paprika
- Fetaost i olje
- Poteter
- Salt og pepper
- valgfritt: sitronsaft og godt smør
Oppskrift
- Sett potetene til koking.
- Krydre fisken med salt og pepper og eventuelt litt sitronsaft. Pakk fisken inn i aluminiumsfolie.
- Kutt endene av aspargesbønnene (hvis du bruker ferske) og del paprika opp i skiver. Legg aspargesbønner og paprika på et nytt lag med aluminiumsfolie, topp med fetaost og hell over litt av oljen (ca. 2 ss). Krydre gjerne med litt salt og pepper og pakk inn.
- Når det er ca. 15 min igjen av potetens koketid legger du fisken og grønnsakene på grillen. Fisken trenger ca. 12-15 min avhengig av størrelse og varme på grillen.
- Server fisk, tilbehør og poteter med godt smør (f.eks, Kviteseidsmør).
Notater
- Ørret kan erstattes med laks.
- Du kan bruke fersk ørret eller ferdig filetert fra butikk.
- Potetene kan også bakes på grillen eller i ovnen. Da må beregne lengre tilberedningstid.
Ps: lager du noen av oppskriftene mine? Del de gjerne på instagram! Tagg @pt_tonjemeinstad og #tonjesmuskelmat så ser jeg hva du lager 🙂