Lykken er stor hver gang pappa kommer hjem fra fisketur og har hatt fiskelykke. Jeg syntes fisken i seg selv er så god at jeg kun krydrer den med salt, pepper og litt sitronsaft før jeg legger den på grillen. Her får du en av mine fiskefavoritte – sunt, enkelt og supergodt!

Ingredienser

 • Ørret eller laks (ca. 150 g pr. pers)
 • Aspargesbønner (ferske eller fryst)
 • (Søt)paprika 
 • Fetaost i olje 
 • Poteter 
 • Salt og pepper
 • valgfritt: sitronsaft og godt smør

Oppskrift 

 1. Sett potetene til koking.
 2. Krydre fisken med salt og pepper og eventuelt litt sitronsaft. Pakk fisken inn i aluminiumsfolie. 
 3. Kutt endene av aspargesbønnene (hvis du bruker ferske) og del paprika opp i skiver. Legg aspargesbønner og paprika på et nytt lag med aluminiumsfolie, topp med fetaost og hell over litt av oljen (ca. 2 ss). Krydre gjerne med litt salt og pepper og pakk inn.
 4. Når det er ca. 15 min igjen av potetens koketid legger du fisken og grønnsakene på grillen. Fisken trenger ca. 12-15 min avhengig av størrelse og varme på grillen.
 5. Server fisk, tilbehør og poteter med godt smør (f.eks, Kviteseidsmør). 

Notater

 • Ørret kan erstattes med laks.
 • Du kan bruke fersk ørret eller ferdig filetert fra butikk.
 • Potetene kan også bakes på grillen eller i ovnen. Da må beregne lengre tilberedningstid.

Ps: lager du noen av oppskriftene mine? Del de gjerne på instagram! Tagg @pt_tonjemeinstad og #tonjesmuskelmat så ser jeg hva du lager 🙂

Skriv En Kommentar