«Dette var en en høydare, Tonje!» smalt det fra pappa da jeg serverte denne retten til foreldrene mine. Dette er en rask, enkel og uuuuuutrolig god middag (bare spør pappa) som passer til alle anledninger. Tenker du over valget av tilbehør og serverer med ekstra grønt er dette en sunn og god middag for hele familien. 

Ingredienser

(2 porsjoner, 4 burritos)

  • 2 stk kyllingfilet
  • En pose meksikansk ris fra uncle ben (250 g) eller 1/2 pose boil-in-bag + 4 ss salsa
  • 1 stk løk
  • ca. 250 g cherrytomater (eller to store tomater)
  • Valgfritt krydder (jeg brukte fajitaskrydder)
  • 4 stk store fullkornswraps
  • Ost til gratinering (skivet eller revet)
  • Valgfritt tilbehør: kesam/rømme/créme fraîche, salsa, koriander, guacamole etc. 

Oppskrift

  1. Forvarm stekeovnen til 200 grader.
  2. Kok ris som anvist på pakken. Bruker du boil-in-bag ris koker du den, heller av vannet og rører inn salsaen etterpå. 
  3. Kutt opp grønnsakene og kyllingen i biter. Stek løken i litt olje i en panne til den er mør. Tilsett så kyllingen og krydder og stek til kyllingen er gjennomstekt. 
  4. Fyll tortillalefsene med ris, kyllingblandingen og tomater. Brett de sammen som en burrito, plasser i en ildfast form og strø ost på toppen. Stek på 200 grader i ca. 10-15 min til osten er smeltet og gylden. Server gjerne med kesam/rømme/créme fraîche, salsa, koriander og guacamole.

Notater

  • Kyllingfilet kan byttes ut med kyllingkjøttdeig eller annet kjøtt/proteinkilde.
  • Bruk de grønnsakene du ønsker.
  • Bruk det krydderet du ønsker.

Har du laget noen av oppskriftene mine? Del de gjerne på Instagram og tagg #tonjesmuskelmat og @pt_tonjemeinstad så ser jeg hva du lager! 🙂 

Legg igjen en kommentar

DELE PÅ SOSIALE MEDIER

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on skype
Share on email