Verdens beste granola! Kombinasjonen av mandler, tranebær og kanel minner deg kanskje mest om jul? Jeg stemmer for jul hele året! Selvom jeg ofte lager denne rundt juletider passer den ypperlig til frokost på en varm sommerdag også. Få ingredienser, rask og enkel å lage. Nyt med yoghurt, melk eller et par håndfuller som snacks. 

Ingredienser

  • 100 g mandelsmør (4 ss)
  • 100 g honning ( 4 ss)
  • 200 g havregryn (5 dl)
  • Hakkede mandler
  • Tørket tranebær
  • Revet kokos
  • Valgfritt: Kanel, kardemomme, havsalt, mandelessens

Oppskrift

  1. Forvarm stekeovn til 180 grader (varmluft).
  2. Bland alt det tørre i en bolle.
  3. Smelt honningen og nøttesmør sammen i en kjele. Tilsett eventuelt noen dråper mandelessens.
  4. Bland det våte med det tørre og spre blandingen utover ett stekebrett kledd med bakepapir. Stek i ca. 20 minutter til granolaen er gylden og sprø. Rør litt rundt i granolaen underveis slik at den blir gjennomstekt.

Notater

  • Mandelsmør kan erstattes med peanøttsmør eller annet nøttesmør. Du kan også bruke 50 g nøttesmør + 50 g kokosolje for mer kokossmak.
  • Honning kan erstattes med agavesirup eller fibersirup gold.
  • Tilsett gjerne andre type nøtter og tørket frukt.
  • Avkjøl granolaen i ovnen med døren på gløtt for best resultat.
  • Ps: på bildet har jeg erstattet tranebær med gresskarkjerner. 

Ps: lager du noen av oppskriftene mine? Del de gjerne på instagram! Tagg @pt_tonjemeinstad og #tonjesmuskelmat så ser jeg hva du lager 🙂

Legg igjen en kommentar

DELE PÅ SOSIALE MEDIER

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on skype
Share on email