Disse rundstykkene smaker ikke bare fantastisk godt – de er også en super måte å lure inn litt ekstra grønt på! Jeg lager alltid en ekstra stor porsjon, noen havner i fryseren så jeg bare kan tine opp når det trengs, noen spises til lunsj med pålegg og noen blir deilig tilbehør til suppe. Rundstykkene tar deg maks 30 min å lage og kan enkelt gjøres laktosefrie 🙂 

Ingredienser 

(ca. 6 store)

  • 3 dl havremel (glutenfritt)
  • 1 dl grovt mel eller bakepro (glutenfritt)
  • 2 ss chiafrø
  • 4 ss kesam 
  • 1 egg
  • 2 ts bakepulver
  • Pizzakrydder 

Valgfritt fyll

  • (Søt)paprika
  • Purre
  • Sopp
  • Tomat
  • Ost
  • Skinke 

Oppskrift

  1. Forvarm stekeovnen til 200 grader.
  2. Bland alle tørrvarene sammen i en bolle. Tilsett 4 toppet ss med kesam og egget og bland deigen sammen til du får en klissete men fast deig. Tilsett litt mer væske om deigen blir for tørr og mer mel om den blir for fuktig. 
  3. Hakk opp ingrediensene til fyllet i små biter og vend inn i deigen. Pass på at bitene ikke er for store og at du ikke tilsetter for mye fyll slik at rundstykkene ikke henger sammen.
  4. Form rundstykker med fuktige hender, plasser på stekenbrett og stek på 200 grader i ca. 12 min til rundstykkene er gyldne og gjennomstekt. Avkjøl på rist. 

Notater

  • Chiafrø kan ersattes med linfrø.
  • Kesam kan ersattes med cottage cheese eller annen lignende meierivare.
  • Smak til med krydder. 
  • Oppbevares i kjøleskap og kan fryses. 

Ps: lager du noen av oppskriftene mine? Del de gjerne på instagram! Tagg @pt_tonjemeinstad og #tonjesmuskelmat så ser jeg hva du lager 🙂

Legg igjen en kommentar

DELE PÅ SOSIALE MEDIER

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on skype
Share on email