En god frokost legger grunnlaget for en god dag. Denne frokosten gjør virkelig susen! Proteiner fra yoghurt og byggryn, karbohydrater fra bær og byggryn og sunne fettsyrer fra linfrø og mandler gjør dette til en sunn og næringsrik frokost. Bløtlegging av frø og korn krever litt planlegging så gjør gjerne dette kvelden i forveien. Og du, lag en ekstra stor porsjon så har du sunn og digg frokost i en fei resten av uka!

Ingredienser

(2 porsjoner)
• 200 g jordbær (fryst)
• 400 g yoghurt (skyr luftig)
• 2 dl byggryn (hele)
• 4 ss linfrø
• søtning: sukker, sukrin eller honning
• Kanel
• vaniljeessens/stevia (valgfritt)
• 2 håndfuller mandler (hakket)

Oppskrift

  1. Bløtlegg byggryn og linfrø over natten eller minst 2 timer før du skal spise.
  2. Tin jordbærene i en kjele (eller på kjøkkenbenken over natten) og kjør til en glatt puré sammen med 2 ss søtning.
  3. Hell vannet av bygg – og linfrøgrøten og bland inn 1-2 ss søtning og 1-2 ts kanel (smak til).
  4. Fordel yoghurten i boller, rør inn puréen og topp med bygg-og linfrøgrøten.

Notater

• Bruk hvilke fryste bær du vil. Bringebær er også kjempegodt!
• Skyr kan erstattes med annet meieriprodukt. F.eks gresk yoghurt, kesam eller biola.
• Byggryn kan erstattes med havregryn.
Ps: lager du noen av oppskriftene mine? Del de gjerne på instagram! Tagg @pt_tonjemeinstad og #tonjesmuskelmat så ser jeg hva du lager 🙂

Legg igjen en kommentar

DELE PÅ SOSIALE MEDIER

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on skype
Share on email