Helsedirektoratet anbefaler at vi spise fisk til middag minst 3 ganger i uken. Det tilsvarer 300 – 450 g ren fisk, hvor minst 200 g bør være fet fisk (laks, ørret etc). I tillegg bør vi spise fisk som pålegg og ca. 6 påleggsporsjoner tilsvarer en fiskemiddag, I min jobb som kostholdsveileder komme det tydelig frem at veldig mange sliter med å få i seg nok fisk. Enten det er fordi kunden selv ikke liker det, barna ikke liker det eller at de syntes det er vanskelig å tilberede. Derfor vil jeg slå et slag for fiskeburgeren! Fiskeburgere av hvit fisk er milde på smak, raskt å tilberede og kan spises på mange måter. Her får du en av mine favorittmiddager: fiskeburger med sennepsdressing og ovnsbakte potetbåter.

Ingredienser
- Fiskeburger
- Brugerbrød
- Poteter (beregn 2-4 stk pr. pers avhengig av størrelse)
- Olivenolje/planteolje
- Salt og pepper
- Grønt tilbehør (salat, tomat, agurk, løk)
Sennepsdressing:
- 4 ss kesam/rømme
- 4 ss Sennep (grov)
- Saften fra 1/2 Sitron
- 1/2 ts sukker
- salt og pepper
Oppskrift
- Forvarm stekeovnen til 220 grader varmluft.
- Vask og del potetene i båter. Legg de i en bolle og vend de i litt olje, salt og pepper. Fordel potetbåtene på et stekebrett og stek i 20-30 minutter eller til de er gylne og sprø utenpå og møre inni.
- Sennepsdressing: Bland sammen ingrediensene til dressingen. Smak til med sitronsaft, salt, pepper og sukker.
- Tilbered fiskeburgeren som anvist på pakken. Enten i stekepanne eller varm opp i stekeovn.
- Komponer fiskeburgeren og server med potetbåter og gjerne en sidesalat.
Notater:
- Lag fiskeburgeren selv eller kjøp en som består av så mye fisk som mulig (80% eller mer).
- Bruk lettrømme eller mager Kesam for en magrere dressing.
- Jeg anbefaler å bruke grove burgerbrød eller et grovt rundstykke.
Ps: lager du noen av oppskriftene mine? Del de gjerne på instagram! Tagg @pt_tonjemeinstad og #tonjesmuskelmat så ser jeg hva du lager 🙂