En tradisjonsrik fiskemiddag for hele familien. 

Ingredienser

  • 500 g torsk (fryst eller fersk)
  • 1 ts potetmel 
  • 1 ts salt
  • 1-3 dl melk 
  • 1 egg
  • Vann
  • Fiskebuljong 

Karrisaus

  • 2 ss smør
  • 3 ss mel
  • 5 dl melk
  • 1-2 ts karri
  • Salt og pepper

Tilbehør

  • Revet gulrot
  • Poteter (kokt eller stekt i båter)
  • Kokt brokkoli

Oppskrift

  1. Sørg for at alle ingrediensene er kalde før du begynner. Sett gjerne bollen du skal ha ingrediensene i kjøleskapet. Del fisken i terninger og kjør den til en seig masse sammen med saltet. Tilsett egg og potetmel og bland videre. Spe på med melk til du får en farse du kan forme med hendene. Bruker du frossen fisk er det ikke sikkert du trenger melk i det hele tatt da fossen fisk ofte inneholder en del væske. 
  2. Form fiskekaker med våte hender og ha de på en asjett. Sett fiskekakene i kjøleskapet mens du koker opp en kasserolle med fiskebuljong. Senk varmen og ha fiskekakene i vannet. La de trekke i 8-10 minutter. 
  3. Lag sausen ved å smelte smør i en kjele, tilsett mel og rør til en jevn masse. Spe på med melk og kok opp under omrøring. La småkoke i ca. 10 min. Smak til med salt, pepper og karri. Server fiskebollene med poteter og ditt valg av grønnsaker.

Notater

– Oppskriften er inspirert av ulike oppskrifter jeg har funnet i gamle kokebøker. 

Har du laget noen av oppskriftene mine? Del de gjerne på Instagram og tagg #tonjesmuskelmat og @pt_tonjemeinstad så ser jeg hva du lager! 🙂 

Skriv En Kommentar