Denne oppskriften lagde jeg som et eksperiment til jul for ett par år siden. Den falt så godt i smak at den har blitt en fast del av julekosen. Kombinasjonen av marsipan, fikenkaramell og mørk sjokolade smaker bare helt fantastisk – du må prøve! Oppskriften er naturlig glutenfri og kan enkelt lages sukkerfri og melkefri avhengig av hvilken type marsipan og sjokolade du velger å bruke. 

Ingredienser

Oppskrift

  1. Om du ønsker å bruke hjemmelaget marsipan starter du med å lage denne (anbefales!!!). Den må stå kjølig en stund og kan gjerne lages flere dager i forveien. 
  2. Lag «fikenkaramell» ved å kjøre fiken og litt sitronsaft i en stavmikser eller blender til du får en jevn og klebrig masse. 
  3. Ha marsipan i bunnen av en plastkledd form. Dekk marsipanen med fikenkaramell og sett formen kjølig.
  4. Smelt sjokoladen og hell over fikenkaramellen. Sett kjølig til sjokoladen har stivnet før du deler den opp i passe store biter. Nyyyyt!

Notat

  • jeg har ikke spesifisert mengde marsipan og sjokolade da det kommer an på hvor mye du vil lage. Jeg anbefaler  lage en stor porsjon når du først er i gang. Disse går unna!
  • Bruk den sjokoladen du ønsker. Jeg har brukt en sukkerfri mørk sjokolade, men hvilken som helst sjokolade fungerer fint.

Ps: lager du noen av oppskriftene mine? Del de gjerne på instagram! Tagg @pt_tonjemeinstad og #tonjesmuskelmat så ser jeg hva du lager 🙂


Skriv En Kommentar