Denne oppskriften lagde jeg som et eksperiment til jul for ett par år siden. Den falt så godt i smak at den har blitt en fast del av julekosen. Kombinasjonen av marsipan, fikenkaramell og mørk sjokolade smaker bare helt fantastisk – du må prøve! Oppskriften er naturlig glutenfri og kan enkelt lages sukkerfri og melkefri avhengig av hvilken type marsipan og sjokolade du velger å bruke.
Ingredienser
- Marsipan (oppskrift på hjemmelaget her: https://www.tonjesmuskelmat.no/grunnoppskrift-pa-marsipan-sukkerfri-og-tradisjonell/)
- 10 stk fiken
- ca. 1 ts Sitronsaft
- Mørk sjokolade
Oppskrift
- Om du ønsker å bruke hjemmelaget marsipan starter du med å lage denne (anbefales!!!). Den må stå kjølig en stund og kan gjerne lages flere dager i forveien.
- Lag «fikenkaramell» ved å kjøre fiken og litt sitronsaft i en stavmikser eller blender til du får en jevn og klebrig masse.
- Ha marsipan i bunnen av en plastkledd form. Dekk marsipanen med fikenkaramell og sett formen kjølig.
- Smelt sjokoladen og hell over fikenkaramellen. Sett kjølig til sjokoladen har stivnet før du deler den opp i passe store biter. Nyyyyt!
Notat
- jeg har ikke spesifisert mengde marsipan og sjokolade da det kommer an på hvor mye du vil lage. Jeg anbefaler lage en stor porsjon når du først er i gang. Disse går unna!
- Bruk den sjokoladen du ønsker. Jeg har brukt en sukkerfri mørk sjokolade, men hvilken som helst sjokolade fungerer fint.
Ps: lager du noen av oppskriftene mine? Del de gjerne på instagram! Tagg @pt_tonjemeinstad og #tonjesmuskelmat så ser jeg hva du lager 🙂