Denne desserten er så sunn (og god!) at du like gjerne kan spise den til frokost. Den er klar på 1-2-3 bare du lager chiapuddingen i forveien. Dette er en sommerlig variant men frukten og toppingen kan varieres i det uendelig slik at den passer alle årstider.
Ingredienser
Chiapudding:
(2 porsjoner)
- 2 toppet ss chiafrø
- 2 dl vaniljeyoghurt
- 4-5 ss ublandet saft (sukkerfri)
- 2 fersken (hermetiske eller ferske)
- Mørk sjokolade (ca. 20-30 g)
Oppskrift
- Start med å blande sammen ingrediensene til chiapuddingen. Sett puddingen kjølig over natten (eller minimum 3 timer) til den har tyknet. Rør gjerne litt rundt i puddingen den første halvtimen slik at du unngå klumper.
- Når puddingen er klar deler du opp fersken i biter og hakker sjokoladen.
- Fordel fersken og chiapuddingen i porsjonsskåler/glass og topp med hakket sjokolade. Server gjerne med ett dryss av honning.
Notater
- Vaniljeyoghurt kan erstattes med melk eller annen væske, men konsistensen på puddingen kan bli litt annerledes. Bruker du yoghurt/melk uten smak vil jeg anbefale å tilsette litt ekstra søtning.
- Saften kan sløyfes eller erstattes med honning eller syltetøy.
Ps: lager du noen av oppskriftene mine? Del de gjerne på instagram! Tagg @pt_tonjemeinstad og #tonjesmuskelmat så ser jeg hva du lager 🙂