Denne oppskriften er hentet fra min favoritt bakebok «Larousse: patisserie and baking». Jeg har dog endret litt på oppskriften og tilsatt noen ekstra ingredienser for å legge mitt eget preg på kaken. Jeg har bruk glutenfritt mel grunnet cøliaki i familien men du kan gjerne bruke hvetemel.

Ingredienser

  • 1/2 pose makronfyll 
  • 200 g mel (glutenfri lys melblanding)
  • 125 g sukker
  • 125 g smør, romtemperert 
  • 2 egg + 2 eggehviter
  • 2 ss appelsinjuice (evt. sitronsaft eller eplejuice)
  • 2 ts kanel
  • 1 ts bakepulver 
  • 1 klype salt
  • ca. 500 g epler delt i tynne skiver 

Oppskrift

  1. Forvarm stekeovnen til 180 grader. Smør en rund kakeform på 24 cm med smør og strø over litt mel. Tilbered makronfyll som anvist på pakken (3 ss kokende vann blandes inn i en pose). 
  2. Skill eggehvitene fra plommene og pisk sammen eggeplommer, smør, sukker og appelsinjuice til en kremet blanding. Tilsett mel og bakepulver gradvis.
  3. Pisk eggehvitene sammen med en klype salt til den danner topper. Bland eggehvitene og makronfyllet inn i kakerøren med en slikkepott. 
  4. Del eplene opp i tynne skiver som du trykker ned i kakerøren. Stek i 30-40 min til gjennomstekt (sjekk med en kakepinne). Server gjerne med vaniljeis eller vaniljekesam.

Notater

  • Denne oppskriften er hentet fra boken «Larousse: patisserie and baking» men oppskriften er noe endret. 

Har du laget noen av oppskriftene mine? Del de gjerne på Instagram og tagg #tonjesmuskelmat og @pt_tonjemeinstad så ser jeg hva du lager! 🙂 

Skriv En Kommentar