Denne oppskriften ble til da jeg ble fysen på muffins og måtte tryllefrem noe med det vi hadde i skapene på hytta. Resultatet ble saftige eple – og pæremuffins som gjør seg godt som både dessert og turmat. 

Ingredienser

  • 1 eple
  • 1 pære
  • 2 egg
  • 2 ts nøytral olje
  • 1 dl brunt sukker (sukrin gold eller vanlig sukker)
  • 1/2 ts kanel
  • 1/2 ts kardemomme 
  • 2,5-3 dl mel 
  • 1 toppet ts bakepulver 
  • Valgfritt: honning 

Oppskrift

  1. Forvarm stekeovnen til 180 grader.
  2. Kutt opp eplet i biter og ha det i en panne sammen med 0,5 dl vann, sukker og krydder. Varm opp blandingen på middels varme under omrøring til eplene er møre og sukkeret karamellisert. 
  3. Ha blandingen over i en bolle og rør inn eggene og oljen. Tilsett bakepulver og mel. Hvor mye mel du trenger kommer an på størrelsen på eplet og eggene, samt hvilken meltype du bruker. Start med 2 dl og tilsett mer til du får en jevn og passe tykk røre. 
  4. Del opp pæren i biter og rør inn i muffinsrøren. Jeg valgte å dele opp halve pæren og tilsette i røren og bruke resten som pynt på toppen av muffinsene.
  5. Stek på 180 grader i 10-12 min til muffinsene er gjennomstekte (lengre hvis du lager store muffins). Dryss gjerne litt honning på toppen før servering. 

Notater 

  • Velg sukrin gold eller sukrin for sukkerfritt alternativ.
  • Velg glutenfritt mel for glutenfritt alternativ.

Har du laget noen av oppskriftene mine? Del de gjerne på Instagram og tagg #tonjesmuskelmat og @pt_tonjemeinstad så ser jeg hva du lager! 🙂 

Skriv En Kommentar