Dette er et saftig og godt grovbrød med knasende sprø skorpe. Brødet er enkelt å lage, magevennlig og et godt alternativ til deg som opplever at magen kan reagere på kjøpebrød.
Ingredienser
(1 brød)
- 200 g havrekli
- 200 g sammalt speltmel
- 100 g bokhvetemel
- 2 ss linfrø
- 2 ss solsikkekjerner
- 2 ts tørrgjær
- 1/2 ts salt
- 3 dl lunkent vann
Oppskrift
- Bland sammen alle de tørre ingrediensene i en bolle. Tilsett 3 dl lunket vann og elt deigen i 10 min (anbefaler kjøkkenmaskin men du kan bruke hendene). Sett deigen til heving på et lunt sted i en god time.
- Ha deigen på kjøkkenbenken og kna den sammen med hendene. Legg deigen i en godt smurt brødform og la etterheve under plast i 30 min.
- Forvarm stekeovnen til 250 grader og plasser en ildfast form med vann i bunn. Når brødet er ferdig hevet senker du temperaturen i ovnen til 210 grader og steker brødet på nest nederste rille i 40-50 min. Brødet er gjennomstekt hvis du hører en hul lyd når du banker på undersiden av brødet.
Notater
- Brødet kan heve i kjøleskapet om det går mange timer til utbaking.
- Steketid er avhengig av din ovn.
- Bokhvetemel finnes ofte i den glutenfrie hylla på større matbutikker. Det kan også kjøpes på helsekost.
- Lag gjerne dobbel porsjon hvis dere er mange brødspisere i hus. Brødet kan også fryses.
Har du laget noen av oppskriftene mine? Del de gjerne på Instagram og tagg #tonjesmuskelmat og @pt_tonjemeinstad så ser jeg hva du lager! 🙂