Massaman Curry er en utrolig smakfull og mild thai curry som ble en stor favoritt da jeg var i Thailand. Den er inspirert av det indiske kjøkken og inneholder derfor både indiske og thailandske smaker – en uslåelig kombinasjon! Å lage en ordentlig tradisjonell curry krever både tid og en rekke ingredienser. Jeg har laget en «hverdagscurry» som ikke tar lang tid og med ingredienser du kjenner til.  Ikke la deg skremme av ingredienslisten, det meste har du nok allerede i skapene. Vel bekomme!

Ingredienser 

(5-6 porsjoner)

  • 800 g kylling (eller svin, biff, tofu etc)
  • 400 g kokosmelk (original)
  • 2 gule løk
  • 3 gulrøtter
  • ca. 300 g poteter 
  • 1 ss cumin
  • 1 ss koriander 
  • 6 ts red curry paste
  • 2 ss honning
  • 30-40 g peanøttsmør
  • 1-2 ss soya saus
  • 1/2 ts Kanel
  • 1/2 ts Ingefær 
  • 1/2 ts Kardemomme
  • Olje til steking 
  • Salt og pepper
  • Limejuice
  • Valgfritt tilbehør: Nanbrød, Ris, peanøtter

Oppskrift

  1. Kutt opp kyllingen, grønnsakene og potetene. Varm opp ca. 4 ss av kokoskremen (kremen på toppen av kokosmelken) og litt olje i en stekepanne og stek kyllingen til den er gjennomstekt. Krydre gjerne med salt og pepper. Sett kyllingen til side.
  2. I en større kjele varmer du opp olje og litt mer kokosmelk. Tilsett løken og stek den i noen minutter til den er mør. Tilsett så spisskummen og koriander og ør godt før du tilsetter gulrøttene og potetene. stek videre i noen minutter før du tilsetter curry paste og blander alt godt sammen, Hell i resten av kokosmelken i kjelen slik at den dekker grønnsakene. Tilsett resten av krydderet, soyasausen og peanøttsmøret og gi curryen et oppkok før du senker varmen og lar den småputre i 20-30 min. Smak til. Når det er ca. 10 min igjen tilsetter du kyllingen og eventuelt litt limejuice. Server med ris, nanbrød og peanøtter til topping. 

Notater

  • kylling kan ersattes med svin eller tofu
  • Jeg anbefaler å bruke original/fullfet kokosmelk for best smak og resultat. Du kan bruke lett kokosmelk eller 50/50 original kokosmelk og vann. 
  • Jeg brukte ferdigkokte poteter fra dagen før og tilsatte de samtidig som kyllingen. 
  • Inspirasjon fra minimalistbaker.com

Ps: lager du noen av oppskriftene mine? Del de gjerne på instagram! Tagg @pt_tonjemeinstad og #tonjesmuskelmat så ser jeg hva du lager 🙂

Legg igjen en kommentar

DELE PÅ SOSIALE MEDIER

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on skype
Share on email