En lettvint curry som hverken krever mye tid eller en haug med ingredienser. Perfekt for de dagene du har lyst på en deilig smakfull gryte men ikke har tid eller lyst til å stå timesvis på kjøkkenet.

Ingredienser 

(4 porsjoner)

  • 250 ml kokosmelk 
  • 200 g hermetiske tomate 
  • 2 bokser kikerter (jeg bruker eldorado)
  • 1-2 ts rød currypaste
  • 4 stk medium poteter
  • 1 stk stor løk
  • 1 fedd hvitløk (eller 1/2 ts hvitløkskrydder)
  • 1/2-1 stk chili (eller 1/2-1 ts chilipulver)
  • 1 gul paprika
  • 1 grønn paprika 
  • Salt, pepper, røkt paprika

Oppskrift 

  1. Skrell potetene og del opp grønnsakene i passende biter (ca 1 cm). Finhakk chili og hvitløk. Fjern halvparten (eller alle) av frøene fra chilien avhengig av hvor sterk du liker curryen. Skyll kikertene godt.
  2. Finn frem en stor gryte. Fres løk, hvitløk og chili noen minutter i litt olje. Tilsett currypaste og rør godt. Tilsett så potetene og gulrøttene og stek videre i noen minutter før du tilsett resten av ingrediensene. Smak til med krydder.
  3. La gryten putre på svak varme til potetene og gulrøttene er møre. Server gjerne med naanbrød eller ris.

Notater

  • Kikerter kan erstattes med bønner eller linser.
  • Du kan bruke kalde kokte poteter hvis du har rester. 
  • Tilsett de grønnsakene du ønsker. 
  • Bruker du chilikrydder eller hvitløkspulver tilsettes dette på slutten sammen med resten av krydderet. 

Har du laget noen av oppskriftene mine? Del de gjerne på Instagram og tagg #tonjesmuskelmat og @pt_tonjemeinstad så ser jeg hva du lager! 🙂 

Legg igjen en kommentar

DELE PÅ SOSIALE MEDIER

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on skype
Share on email