Her får du min oppskrift på verdens beste og enkleste salsa som tar tacofredagen til nye høyder. Santa Maria kan ta seg en…ehh…wrap!

Ingredienser

  • 4 store tomater
  • 1/2 – 1 chili
  • 1/2 søtpaprika (evt. vanlig paprika)
  • 1/2 rødløk
  • 4 stk vårløk
  • 1 fedd hvitløk
  • 1 god neve koriander
  • 1/2 ts salt
  • 1/2 ts sukker/1 ts sukrin (valgfritt men hever smaken)
  • 1/2 lime 

Oppskrift

Du er opp til deg om du ønsker chunky salsa eller en smooth tacosaus:

  • Tacosaus: Grovhakk alle grønnsakene og putt i en bolle. Tilsett saften fra 1/2 lime, koriander, salt og sukker. Miks ingrediensene sammen til en glatt blanding med en stavmikser (eventuelt blender). Smak til. 
  • Salsa: Grovhakk tomatene og finhakk de resterende grønnsaken. Ha alt i en bolle sammen med saften fra 1/2 lime, koriander, salt og sukker. Rør forsiktig sammen.

La gjerne salsaen/tacosausen stå litt slik at smakene får satt seg. Denne smaker aller best dagen etter. Server til taco, andre meksikanske retter eller bruk som dip til nachochips.

Notater:

  • Tåler du ikke løk anbefaler jeg å kun bruke det grønne på vårløken og erstatte rødløk og hvitløk med mer vårløk.
  • Fjern frøene fra chilien om du ikke liker sterk mat.
  • Bruk gjerne saften fra en hel lime for en mer syrlig salsa.

Ps: lager du noen av oppskriftene mine? Del de gjerne på instagram med #tonjesmuskelmat så ser jeg hva du lager! 🙂

Legg igjen en kommentar

DELE PÅ SOSIALE MEDIER

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on skype
Share on email