Denne sausen digger jeg av flere grunner: den er enkel, sunn, utrolig god og har flere bruksområder. Jeg pleier å bruke den til pizza og pasta men en kan også brukes som tilbehør til f.eks. kylling. Lag gjerne en stor porsjon og frys ned, så er det bare å tine opp neste gang du har lyst på pizza, pasta eller trenger tilbehør til middagen.

Ingredienser 

  • 1 løk
  • 1-2 fedd hvitløk 
  • 1 boks hakkede tomater (med hvitløk og oregano)
  • 1 ss tomatpuré (eller ketchup)
  • 2 ts brunt sukker (kan sløyfes om du bruker ketchup)
  • 1 ss pizzakrydder (eller en oregano, chili, salt og pepper)

Oppskrift

  1. Finhakk løk og hvitløk og stek i litt olje i en panne til løken er blank. 
  2. Tilsett hakkede tomater, tomatpuré, brunt sukker og krydder og rør godt. La småkoke så lenge du gidder eller til sausen tykner. Nå kan du kjøre den glatt med en stavmikser eller i en blender om du ønsker. Denne sausen blir bedre jo lengre den står og kan med fordel lages dagen i forveien. Lag gjerne en stor porsjon, frys ned og ta opp når du får lyst på pizza eller pasta.

Notater

  • Bruker du hakkede tomater uten smak kan du med fordel tilsette mer krydder. 
  • Brunt sukker kan ersattes med vanlig sukker eller sukrin.
  • Smak til med krydder. 

Ps: lager du noen av oppskriftene mine? Del de gjerne på instagram! Tagg @pt_tonjemeinstad og #tonjesmuskelmat så ser jeg hva du lager 🙂

Legg igjen en kommentar

DELE PÅ SOSIALE MEDIER

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on skype
Share on email