Hoisinsaus er en smakfull og tykk saus som brukes mye i det kinesiske kjøkken. Sausen fungerer som dipp til vårruller, marinade, woksaus og tilbehør til f.eks. kylling og and. Normalt inneholder sausen mange ingredienser som er litt ukjente for oss nordmenn. Jeg har laget en enkel variant du raskt kan slenge sammen, med ingredienser som er lett å få tak i 🙂

Ingredienser 

(2 porsjoner)

  • 4 ss sojasaus 
  • 2 ss flytende honning/agave 
  • 2 ts sesamolje
  • 1 ss chilisaus (sweet eller hot)
  • 1 ts malt ingefær (eller fersk)
  • 1/2-1 ts hvitløkpulver (eller 1 fedd)
  • Saften fra 1/2 lime
  • Salt og pepper

Oppskrift 

  1. Ha alle ingrediensene i en kjele og varm opp på middels varme. Bland godt og smak til. Sausen tykner når den blir avkjølt. Bruk sausen som dipp, woksaus, marinade eller tilbehør til middagen. 

Ps: lager du noen av oppskriftene mine? Del de gjerne på instagram! Tagg @pt_tonjemeinstad og #tonjesmuskelmat så ser jeg hva du lager 🙂

Legg igjen en kommentar

DELE PÅ SOSIALE MEDIER

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on skype
Share on email