Hjemmelagde energibarer smaker kjempegodt og er enkelt å lage. Nøtter, tørket frukt og havre gir deg god energi både på tur, før/etter trening eller i løpet av dagen når du trenger litt energipåfyll. Disse har i tillegg blitt dyppet i sjokolade som gjør de litt ekstra gode.

Ingredienser 

  • 2 dl lettkokte havregryn (ca. 80 g)
  • 1 dl kokosmasse (ca. 40 g)
  • 1 dl mandler, hakkede (ca. 60 g)
  • 100 g tranebær 
  • 4 toppede ss nøttsmør 
  • 2 toppede ss honning 
  • 100-200 g mørk sjokolade 
  • Eventuelt litt havsalt

Oppskrift

  1. Bland sammen havregryn, mandler, tranebær og kokosmasse i en bolle. Rør sammen nøttesmør og honning i en annen bolle. Er nøttesmøret veldig hardt kan du smelte det på svak varme i en kjele sammen med honningen. Vend det våte inn i det tørre og bland deigen godt sammen. Tilsett mer honning og eventuelt litt vann om deigen blir for tørr. Deigen skal samle seg men ikke være veldig klissete. Trykk deigen utover en plastkledd form/matboks og sett kjølig noen timer til deigen har stivnet (gjerne over natten). Del opp i passe store biter.
  2. Smelt sjokolade i et vannbad eller i mikrobølgeovnen. Hvor mye sjokolade du bruker kommer an på om du vil dekke barene helt med sjokolade eller bare toppen. Dypp barene i sjokoladen og sett kjølig til sjokoladen har stivnet.

Notater

  • Du kan også bruke havremel.
  • Bruk glutenfrie havregryn for glutenfrie barer. 
  • Bruke du store havregryn kan du male de i en blender.
  • Mandler, tranebær og kokosmasse kan erstattes med andre typer nøtter og tørket frukt.
  • Honning kan erstattes med agavesirup eller lignende.
  • Bruk den sjokoladen du foretrekker.

Har du laget noen av oppskriftene mine? Del de gjerne på Instagram og tagg #tonjesmuskelmat og @pt_tonjemeinstad så ser jeg hva du lager! 🙂 

Skriv En Kommentar