Dette er en kjapp og enkel variant av enchiladas hvor jeg har erstattet deler av kjøttet med bønner, slengt inn litt ekstra grønt og valgt grove tortillalefser. Resultatet blir et godt og næringsrikt måltid som passer perfekt som kosemat på lørdagskvelden.

Ingredienser 

(4 porsjoner)

  • 4 store tortillalefser (eller 8 små)
  • 2 stk kyllingfilet
  • 1 boks brune bønner
  • 1 liten boks hermetisk mais
  • 1 løk
  • 300 g salsa (eventuelt denne: https://www.tonjesmuskelmat.no/enkel-hjemmelaget-salsa/ som tacosaus)
  • 1 pose tacokrydder (evt. Enchiladakrydder)
  • 150-200 g revet ost 
  • Valgfritt tilbehør: frisk sidesalat, guacamole, lettrømme/mager kesam

Oppskrift

  1. Forvarm stekeovnen til 180 grader.
  2. Hakk opp løken i biter, kyllingen i strimler og skyll bønnene. Ha litt olje i en stekepanne og surr løken noen minutter til den er gylden. Tilsett så kylling. Når kyllingen nærmer seg gjennomstekt tilsetter du bønner, mais, krydder og ca. halvparten av salsaen. La blandingen godgjøre seg på svak varme noen minutter mens du varmer tortillalefsene. Tortiallelefsene varmes i mikro eller noen minutter i stekeovnen innpakket i folie.
  3. Fordel fyllet og ca. halvparten av osten i lefsene og legg de med skjøten ned i en ildfast form. Spre resten av salsaen og osten over lefsene og gratiner i ovnen i ca. 10 min til osten er gylden og kanten sprø. I mellomtiden kan du klargjøre tilbehøret. Server med salat, guacamole og lettrømme/mager kesam.

Notater

  • Kyllingfilet kan erstattes med kyllingkjøttdeig.
  • Brune bønner kan erstattes med andre belgvekster. 

Tester du ut noen av oppskriftene mine? Tagg meg på instagram med @pt_tonjemeinstad og #tonjesmuskelmat så ser jeg hva du lager! 😀 

Legg igjen en kommentar

DELE PÅ SOSIALE MEDIER

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on skype
Share on email