Sprøstekte edamamebønner passer perfekt som snacks og topping til supper og salater. En stor bonus er at edamamebønner (soyabønner) er rike på proteiner, antioksidanter og fiber som gjør dette til et godt valg når du har lyst på noe salt og crunchy! 

Ingredienser 

  • 1 pose frosne edamamebønner
  • 1-2 ts planteolje med nøytral smak (f.eks raps – eller solsikkeolje)
  • 1-2 ts soyasaus 
  • Havsalt 
  • Eventuelt litt chilikrydder

Oppskrift 

  1. Forvarm stekeovnen til 200 grader (varmluft). Tin edamamebønnene ved å skylle de under varmt vann eller la de ligge i romtemperatur. Tørk de godt med et kjøkkenhåndkle. (Du kan sløyfe dette steget men steketiden vil bli lengre og bønnene blir kanskje ikke like sprø). 
  2. Ha bønnene og resterende ingrediensene i en bolle. Bland godt sammen og spre bønnene utover et stekebrett. Stek i ovnen på 200 grader i 15-20 min til de er lett gyldne og sprø. Avkjøl og server. For ekstra sprøtt resultat kan du skru av varmen og la bønnene avkjøles i ovnen. 

Har du laget noen av oppskriftene mine? Del de gjerne på Instagram og tagg #tonjesmuskelmat og @pt_tonjemeinstad så ser jeg hva du lager! 🙂 

Legg igjen en kommentar

DELE PÅ SOSIALE MEDIER

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on skype
Share on email