Denne lakseretten er proppfull av smak og gode næringsstoffer. I tillegg er den lett å tilberede og maten er klar på maks 30 min.
Ingredienser
- 4 stk laksefilet
- 1 stk rødløk
- 1 stk brokkoli
- 250 g sherrytomater
- 2 stk avokado
- Sylteagurk (eller vanlig)
- Sesamfrø (valgfritt)
- 2,5 dl couscous
- 1/2 sitron, saften
- Salt, pepper, olivenolje
Marinade
- 1/2 sitron, revet skall + saften
- 4 ss soyasaus
- 2 ss honning
Oppskrift
- Forvarm stekeovnen til 200 grader.
- Bland sammen ingrediensene til marinaden i en stor bolle. Vend fisken i marinaden og la den marinere mens du kutter grønnsakene.
- Del rødløken i skiver og brokkolien i buketter. Ha laksen over på et stekebrett og vend grønnsakene i resterende dressing. Spre grønnsakene utover samme stekebrett og stek fisken og grønnsakene i ca.12-15 min til fisken er gjennomstekt og grønnsakene møre.
- Kok opp 2,5 dl vann + 1 ts salt. Ta kjelen av pannen og tilsett 2,5 dl couscous. Legg på lokk og la couscousen forvelle i 5 min.Tilsett 1 ss olivenolje og saften fra 1/2 sitron. Rør rundt med en gaffel. (Du kan også bruke ferdig tilberedt couscous).
- Fordel couscousen i boller og topp med laks, brokkoli, rødløk, avokado og cherrytomater. Strø sesamfrø over og server med soyasaus.
Notater
- Laks kan erstattes med scampi.
- Couscous kan erstattes med ris eller quinoa.
- Oppskriften er inspirert av Delicious Magazine, men ingredienser og tilberedingsmetode er byttet ut.
Har du laget noen av oppskriftene mine? Del de gjerne på Instagram og tagg #tonjesmuskelmat og @pt_tonjemeinstad så ser jeg hva du lager! 🙂