Denne lakseretten er proppfull av smak og gode næringsstoffer. I tillegg er den lett å tilberede og maten er klar på maks 30 min. 

Ingredienser

  • 4 stk laksefilet 
  • 1 stk rødløk 
  • 1 stk brokkoli
  • 250 g sherrytomater 
  • 2 stk avokado
  • Sylteagurk (eller vanlig)
  • Sesamfrø (valgfritt) 
  • 2,5 dl couscous 
  • 1/2 sitron, saften
  • Salt, pepper, olivenolje 

Marinade

  • 1/2 sitron, revet skall + saften
  • 4 ss soyasaus 
  • 2 ss honning

Oppskrift

  1. Forvarm stekeovnen til 200 grader.
  2. Bland sammen ingrediensene til marinaden i en stor bolle. Vend fisken i marinaden og la den marinere mens du kutter grønnsakene.
  3. Del rødløken i skiver og brokkolien i buketter. Ha laksen over på et stekebrett og vend grønnsakene i resterende dressing. Spre grønnsakene utover samme stekebrett og stek fisken og grønnsakene i ca.12-15 min til fisken er gjennomstekt og grønnsakene møre. 
  4. Kok opp 2,5 dl vann + 1 ts salt. Ta kjelen av pannen og tilsett 2,5 dl couscous. Legg på lokk og la couscousen forvelle i 5 min.Tilsett 1 ss olivenolje og saften fra 1/2 sitron. Rør rundt med en gaffel. (Du kan også bruke ferdig tilberedt couscous).
  5. Fordel couscousen i boller og topp med laks, brokkoli, rødløk, avokado og cherrytomater. Strø sesamfrø over og server med soyasaus. 

Notater

  • Laks kan erstattes med scampi.
  • Couscous kan erstattes med ris eller quinoa.
  • Oppskriften er inspirert av Delicious Magazine, men ingredienser og tilberedingsmetode er byttet ut.

Har du laget noen av oppskriftene mine? Del de gjerne på Instagram og tagg #tonjesmuskelmat og @pt_tonjemeinstad så ser jeg hva du lager! 🙂 

Skriv En Kommentar