Søtt, salt og sprøtt! Denne salaten inneholder blant annet couscous, karamellisert bacon og mandler, sprø melon og saftig mozzarella. En herlig kombinasjon som vekker sommerfølelsen i deg. 

Ingredienser

(4-6 porsjoner)

  • 2,5 dl couscous
  • 150 g bacon i terninger (eller spekeskinke)
  • 50 g mandler 
  • 1 ss honning
  • 100 g mozzarella 
  • 1 boks hermetisk ananas (eller ca. 200 g fersk)
  • 4 stk store tomater eller ca. 250g cherrytomater 
  • 1 stk agurk
  • Vannmelon 
  • Salatblanding 

Valgfritt tilbehør

  • créme fraîche dressing
  • Rundstykker 

Oppskrift

  1. Kok opp 2,5 dl vann med salt. Tilsett 2,5 dl couscous, legg lokk på kjelen og la couscousen svelle i ca. 5. min. Tilsett 1-2 ss olivenolje og rør rundt.
  2. Ha oppkuttet tomat, agurk, vannmelon og salat i en stor bolle. Tilsett hermetisk ananas og couscous og bland alt lett sammen. 
  3. Grovhakk mandlene og ha i en stekepanne sammen med litt olje og bacon. stek i 1-2 minutter før du tilsetter honning og steker videre i ca. 2 min under konstant omrøring. Baconet skal være gjennomstekt og mandlene gyldne og karamellisert. 
  4. Ha de karamelliserte mandlene og baconet over salaten og topp med skivet mozzarella. Server salaten som hovedrett sammen med rundstykker og en god dressing, eller som tilbehør  til f.eks. kylling.

Notater

  • Bacon kan erstattes med kyllingbacon eller spekeskinke.

Har du laget noen av oppskriftene mine? Del de gjerne på Instagram og tagg #tonjesmuskelmat og @pt_tonjemeinstad så ser jeg hva du lager! 🙂 

Skriv En Kommentar