Disse kjeksene er luftige, sprø og med en deilig smak av kokos og kakao. Oppskriften er sukkerfri men du kan gjerne benytte vanlig sukker om du ønsker. I tillegg er de naturlig gluten – og melkefrie for deg som må ta hensyn til intoleranser.

Ingredienser

(ca. 20 stk)

  • 160 g eggehvite (ca. 5 stk eggehviter)
  • 150 g Sukrin gold
  • 50 g sukrinmelis
  • 200 g kokosmasse 
  • 15 g kakao
  • En god klype havsalt 

Oppskrift

  1. Forvarm stekeovnen til 200 grader.
  2. Stivpisk eggehvitene sammen med Sukrin gold og salt. Sukkeret skal være oppløst og du skal kunne danne topper av eggehvitene. 
  3. Tilsett kokos, melis og kokosmasse og rør til du får en tykk masse.
  4. Fordel røren i topper utover et stekebrett og stek i ca. 10-12 min. La kjeksene avkjøles på bakepapiret til de har stivnet.

Notater

  • Sukrin kan erstattes med brunt sukker og vanlig melis. Kjeksene vil antageligvis bli seigere i midten. Prøv deg frem. 
  • Oppskriften er inspirert av kokosmakroner. 

 Har du laget noen av oppskriftene mine? Del de gjerne på Instagram og tagg #tonjesmuskelmat og @pt_tonjemeinstad så ser jeg hva du lager! 🙂 

Skriv En Kommentar