Disse barene smaker som deilige Chocolate chip cookies, de er bare veldig mye sunnere enn orginalen. Mange er skeptiske til å bruke bønner og kikerter i bakst men det er det absolutt ingen grunn til å være. Du kan ikke kjenne det på smaken og kikertene gir baksten et supert næringsinnhold. I tillegg er disse superenkle å lage.
Og du, dropper du bakepulveret kan du spise kakedeigen med skje…just sayin’ 😉
Ingredienser
- 1 boks hermetiske kikerter (240 g)
- 40 g honning, fibersirup eller annen type sirup
- 30 g Sukrin gold eller annen søtning
- 1 ts bakepulver
- 40 g havremel (1 dl)
- 40 g sjokolade (jeg brukte mørk sukkerfri)
- Kanel og kardemomme etter smak
- valgfritt: vaniljeekstrakt
Oppskrift
- Forvarm stekeovnen til 180 grader varmluft.
- Kjør alle ingrediensene (utenom sjokoladen) i en foodprocessor eller mos med blender til du får en jevn deig. Rør inn hakket sjokolade.
- Press deigen ut i en form og stek på 180 grader i 20-30 min til toppen er gylden og «kaken» er gjennomstekt. Avkjøl og del opp i barer. Eventuelt kan du lage kjeks av røren. Steketiden vil da bli noe kortere.
Notater
- Havremel kan erstattes med annen meltype. Meltyper som mandelmel og kokosmel absorberer mye væske og du bør redusere melmengden noe.
- Kikerter kan erstattes med hvite bønner.
- Bruk den sjokoladen du foretrekker. Jeg anbefaler en mørk sjokolade.
- Dropper du bakepulver kan denne spiser som rå kakedeig. Nam!
Ps: lager du noen av oppskriftene mine? Del de gjerne på instagram! Tagg @pt_tonjemeinstad og #tonjesmuskelmat så ser jeg hva du lager 🙂