Disse barene smaker som deilige Chocolate chip cookies, de er bare veldig mye sunnere enn orginalen. Mange er skeptiske til å bruke bønner og kikerter i bakst men det er det absolutt ingen grunn til å være. Du kan ikke kjenne det på smaken og kikertene gir baksten et supert næringsinnhold. I tillegg er disse superenkle å lage.

Og du, dropper du bakepulveret kan du spise kakedeigen med skje…just sayin’ 😉

Ingredienser

  • 1 boks hermetiske kikerter (240 g)
  • 40 g honning, fibersirup eller annen type sirup
  • 30 g Sukrin gold eller annen søtning
  • 1 ts bakepulver 
  • 40 g havremel (1 dl)
  • 40 g sjokolade (jeg brukte mørk sukkerfri)
  • Kanel og kardemomme etter smak 
  • valgfritt: vaniljeekstrakt

Oppskrift

  1. Forvarm stekeovnen til 180 grader varmluft.
  2. Kjør alle ingrediensene (utenom sjokoladen) i en foodprocessor eller mos med blender til du får en jevn deig. Rør inn hakket sjokolade.
  3. Press deigen ut i en form og stek på 180 grader i 20-30 min til toppen er gylden og «kaken» er gjennomstekt. Avkjøl og del opp i barer. Eventuelt kan du lage kjeks av røren. Steketiden vil da bli noe kortere.

Notater

  • Havremel kan erstattes med annen meltype. Meltyper som mandelmel og kokosmel absorberer mye væske og du bør redusere melmengden noe.
  • Kikerter kan erstattes med hvite bønner.
  • Bruk den sjokoladen du foretrekker. Jeg anbefaler en mørk sjokolade.
  • Dropper du bakepulver kan denne spiser som rå kakedeig. Nam!

Ps: lager du noen av oppskriftene mine? Del de gjerne på instagram! Tagg @pt_tonjemeinstad og #tonjesmuskelmat så ser jeg hva du lager 🙂

Legg igjen en kommentar

DELE PÅ SOSIALE MEDIER

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on skype
Share on email