Det ble helt stille rundt middagsbordet da jeg serverte denne retten. Det tar jeg alltid som et godt tegn. Etter noen minutter kom det fra pappa: «Dette Tonje…dette var utrolig godt!». Tror ikke jeg behøver å si så mye mer. Enjoy!

Ingredienser

(2 porsjoner)

  • 2 stk laksefilet 
  • 2 porsjoner pasta (ca. 50-80 g tørrvarer pr. pers)
  • 100 g chevre 
  • 50 g soltørket tomater
  • 2 ss pesto
  • 1/2 granateple
  • 1/2 lime
  • Salt og pepper
  • Valgfritt: spekeskinke

Oppskrift

  1. Ha laksefileten i en smurt ildfast form og krydre med salt og pepper. Del chevren i skiver eller smuldre den opp og ha over laksen. Bak laksen i ovnen i ca. 15-20 minutter til den er gjennomstekt og chevreosten er smeltet og litt gylden i kantene.
  2. Kok pasta som anvist på pakken. Hell av vannet, ha pastaen tilbake i kjelen og rør inn 2 ss pesto.
  3. Del opp de soltørkede tomatene i biter og rensk ut granateplekjernene (jeg delte også opp noen skiver spekeskinke men dette er valgfritt). 
  4. Anrett pastaen på to asjetter og topp med soltørkede tomater, (spekeskinke), laksefilet og granateplekjerner. Klem tilslutt litt limejuice over retten. Velbekomme! 

Notater

  • Chevre kan erstattes med fetaost eller smøreost.
  • Tilsett gjerne oliven og/eller andre grønnsaker.
  • Tips: mange av ingrediensene går igjen i både denne retten og «luksusalaten» du finner her på bloggen. Kjøp gjerne inn til begge middagene og bruk restene i løp av uken.

Ps: lager du noen av oppskriftene mine? Del de gjerne på instagram! Tagg @pt_tonjemeinstad og #tonjesmuskelmat så ser jeg hva du lager 🙂

Legg igjen en kommentar

DELE PÅ SOSIALE MEDIER

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on skype
Share on email