Det ble helt stille rundt middagsbordet da jeg serverte denne retten. Det tar jeg alltid som et godt tegn. Etter noen minutter kom det fra pappa: «Dette Tonje…dette var utrolig godt!». Tror ikke jeg behøver å si så mye mer. Enjoy!
Ingredienser
(2 porsjoner)
- 2 stk laksefilet
- 2 porsjoner pasta (ca. 50-80 g tørrvarer pr. pers)
- 100 g chevre
- 50 g soltørket tomater
- 2 ss pesto
- 1/2 granateple
- 1/2 lime
- Salt og pepper
- Valgfritt: spekeskinke
Oppskrift
- Ha laksefileten i en smurt ildfast form og krydre med salt og pepper. Del chevren i skiver eller smuldre den opp og ha over laksen. Bak laksen i ovnen i ca. 15-20 minutter til den er gjennomstekt og chevreosten er smeltet og litt gylden i kantene.
- Kok pasta som anvist på pakken. Hell av vannet, ha pastaen tilbake i kjelen og rør inn 2 ss pesto.
- Del opp de soltørkede tomatene i biter og rensk ut granateplekjernene (jeg delte også opp noen skiver spekeskinke men dette er valgfritt).
- Anrett pastaen på to asjetter og topp med soltørkede tomater, (spekeskinke), laksefilet og granateplekjerner. Klem tilslutt litt limejuice over retten. Velbekomme!
Notater
- Chevre kan erstattes med fetaost eller smøreost.
- Tilsett gjerne oliven og/eller andre grønnsaker.
- Tips: mange av ingrediensene går igjen i både denne retten og «luksusalaten» du finner her på bloggen. Kjøp gjerne inn til begge middagene og bruk restene i løp av uken.
Ps: lager du noen av oppskriftene mine? Del de gjerne på instagram! Tagg @pt_tonjemeinstad og #tonjesmuskelmat så ser jeg hva du lager 🙂