Sjokolade + appelsin = kos! Sjokolade + appelsin + påsketur = påskekos! Denne desserten er perfekt å nyte på påsketur eller i påskesola i hytteveggen. En morsom dessert hvor du steker brownien i en appelsin som gjør brownien ekstra saftig med smak av påske. Her får du oppskrift på en sunnere brownie, men bruk gjerne en egen oppskrift eller gjør det superenkelt med en ferdigmiks. God påske!

Ingredienser

  • 2 egg
  • 50 gram vaniljekesam
  • 2 – 4 ss kakao
  • 100 g kokossukker (eller annen søtning tilsvarende 100g sukker)
  • 1 ts bakepulver
  • Et par klyper salt
  • 50 g hakket sjokolade (mørk)
  • 6-8 appelsiner
  • Saften fra 2 appelsiner
  • Aluminiumsfolie
  • Hvis du lager i stekeovn forvarmer du ovnen til 180 grader. Hvis du steker på bål venter du til bålet har en stor flamme som avgir mye varme,
  • Skjær toppen av appelsinene og scoop ut innholdet. Spar på appelsinsaften.
  • Miks egg og sukker luftig. Rør inn kesam og salt til en jevn masse. Tilsett kakaopulver, bakepulver og mel. Rør tilslutt inn hakket sjokolade og appelsinsaft. Smak til med søtning, appelsinsaft og kakaopulver. 
  • Fyll appelsinene 3/4 fulle med kakedeig og pakk de inn i aluminiumsfolie.
  • Stek midt i bålet i 20-30 minutter eller i ovnen i 30-40 minutter. De kan gjerne være litt myke i midten. Nyt rundt bålet eller i påskesola i hytteveggen.

Notater:

  • Vaniljekesam kan erstattes med annen type kesam/gresk yoghurt. Jeg anbefaler da å tillsette vaniljeessens.
  • Havremel kan erstattes med hvetemel, fullkorsmel eller annen glutenfri meltype. Vær obs på at ulikt mel har forskjellig bakeegenskaper. 
  • Kokosblomstsukker kan erstattes med brunt sukker, vanlig sukker eller annen søtning. Honning eller agavesirup kan også brukes men da bør du justere væskemengden. 

Ps: lager du noen av oppskriftene mine? Del de gjerne på instagram! Tagg @pt_tonjemeinstad og #tonjesmuskelmat så ser jeg hva du lager 🙂

Legg igjen en kommentar

DELE PÅ SOSIALE MEDIER

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on skype
Share on email