I denne enklere «risottoen» spiller byggryn hovedrollen og sammen med de andre ingrediensene har du en sunn og smakfull rett med wow-faktor. Byggryn er en litt glemt kornsort. Det er utrolig synd for denne sunne kornsorter er proppfull av god næring og kostfiber som er kunstig for både kolesterolnivået og tarmfunksjon. I tillegg inneholder byggryn en god del er proteiner som er viktige byggeklosser for kroppen og bidrar til økt metthetsfølelse.

Ingredienser 

(4 porsjoner)

  • Ca. 2 dl byggryn 
  • Ca. 6-7 dl kyllingkraft/buljong (eller 4 dl kraft/buljong + vann) 
  • 2-3 stk kyllingfileter (kjøp ferdigmarinert, mariner de selv eller bruk kun krydder).
  • 3 skiver serranoskinke
  • 1 stk gul løk
  • 6 stk aromasopp
  • 1 stk rød paprika 
  • 2 stilker vårløk 
  • Ca. 200 g fetaost 
  • 1 glass soltørket tomater i olje
  • Pinjekjerner 
  • Salt og pepper 

Oppskrift

  1. kok opp ca. 4 dl kyllingkraft/buljong og byggryn. La det småkoke på middels varme. Fyll på med vann eller mer buljong underveis slik at ikke grynene tørrkoker. La grynene koke i ca. 20 minutter til all kraften er kokt inn og grynene er møre.
  2. I mellomtiden hakker du opp grønnsakene og deler fetaosten i biter. Stek løk og sopp i en panne i litt olje til grønnsakene er møre. Legg til side og stek kyllingen i samme panne til gjennomstekt. Om du ikke bruker marinert kylling bør du krydre den.
  3. Bland løken og soppen med byggrynene og fordel på asjetter. Strø over paprika, vårløk, fetaost, soltørket tomat og pinjekjerner. Fordel kyllingen og serranoskinke over risottoen og topp det hele med litt olje fra glasset med de soltørkede tomatene. 

Notater

  • Serranoskinke kan erstattes med spekeskinke.
  • Du kan bruke både kyllingkraft og kyllingfond.

Har du laget noen av oppskriftene mine? Del de gjerne på Instagram og tagg #tonjesmuskelmat og @pt_tonjemeinstad så ser jeg hva du lager! 🙂 

Legg igjen en kommentar

DELE PÅ SOSIALE MEDIER

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on skype
Share on email