En buddha Bolle (eller Buddha Bowl) er et plantebasert måltid bestående av mange næringsrike ingredienser anrettet i en bolle. Typiske ingredienser er ris, quinoa, grønnsaker av alle slag og plantebaserte proteinkilder som tofu, bønner og kikerter. Krydder og en god dressing hever smaken og du kan enkelt tilpasse måltidet etter dine smaksløker. Mine Buddha Boller ser sjeldent like ut men oppskriften under er en gjenganger. 

Ingredienser 

  • 1 boks kikerter
  • 2 stk rødbeter 
  • 2 stk gulrøtter 
  • 1 stk avokado 
  • 2 stk poteter (eller 4 små)
  • 1-2 tomater 
  • Salatblanding 
  • Olje til steking 
  • Valgfritt krydder (jeg brukte salt, pepper, røkt paprika og hvitløk)
  • Valgfri dressing (tahini/nøttesmør, pesto, olivenolje/vinegarette)

Oppskrift

  1. Forvarm stekeovnen til 200 grader.
  2. Kutt opp rødbetene, gulrøttene og potetene i grove biter/skiver. Hell vannet av kikertene og skyll de godt.  Spre alt utover to stekeplater og dryss over olje og krydder. Bak i ovnen på 200 grader i ca 20 min eller til grønnsakene er møre og kikertene sprø.
  3. Del opp avokadoen og tomatene. Bruk salatblanding som base og anrett buddha bollene slik du ønsker. Topp med en god olivenolje, tahini eller annen dressing. 

Har du laget noen av oppskriftene mine? Del de gjerne på Instagram og tagg #tonjesmuskelmat og @pt_tonjemeinstad så ser jeg hva du lager! 🙂 

Legg igjen en kommentar

DELE PÅ SOSIALE MEDIER

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on skype
Share on email