Disse burgeren er saftige, gode og fulle av sunne saker. Jeg lager de ofte når jeg har kokte poteter til overs og spiser de både som hamburgere med godt tilbehør og som karbonader på brødskiva.

Ingredienser
(8 burgere)
- 3 stk kokte poteter (store, evt. 4 middels)
- 1 boks bønner
- 1 stk gulrot
- Ca. 100 g sopp (5-6 stk)
- 1/2 paprika
- 1/2 løk
- 1 ts soyasaus
- 1/2 ts chilipulver
- 1 ts røkt paprika
- 1 ts salt
- 1/2 ts pepper
Oppskrift
- Mos potetene og bønnene sammen i en bolle. Finhakk grønnsakene og vend de inn i potet- og bønnemosen sammen med soyasaus og krydder.
- Form burgere med hendene og stek i litt olje i en stekepanne, ca 4. min på hver side, eller på grillen. De kan også ovnsbakes på 180 grader i ca. 25-30 min. Server med burgerbrød, chips, en god salat eller som karbonade på brødskive.
Notater
- Krydre med det du ønsker.
Har du laget noen av oppskriftene mine? Del de gjerne på Instagram og tagg #tonjesmuskelmat og @pt_tonjemeinstad så ser jeg hva du lager! 🙂