Idag er det den 25. mars aka vaffeldagen, en perfekt dag å spise vafler på. Eller, spør du meg er hver dag en perfekt vaffeldag! I hvertfall hvis du lager disse sunne og proteinrike vaflene som i tillegg bidrar med 1 av 5 om dagen. Disse inneholder nemlig blomkål, men det vil ingen merke om du ikke sier noe, så hysj-hysj! Reduserer du mengden søtning kan du fint servere disse til middag med salt pålegg. Happy waffle day!

Ingredienser

(6-8 vaffelplater)

  • 1 stk lite blomkålhode (eller 1/2 stort)
  • 100 g mager kesam/cottage cheese
  • 3 store egg (4 små)
  • 100 g havremel (eventuel annen grov meltype)
  • 1/2 ts bakepulver
  • 2 ts kanel
  • 1 ts kardemomme
  • 1 – 2 ss sukrin gold/sukrin/kokosblomstsukker 
  • Vann eller melk til riktig konsistens

Oppskrift

  1. Del blomkålen opp i buketter og kok/damp møre (jeg bruker mikrobølgeovn). Mos blomkålen til puré ved hjelp av stavmikser eller blender.
  2. Tilsett resterende ingredienser og juster væskemengde til riktig konsistens. Røren skal være litt flytende, men fastere enn vanlig vaffelrøre. 
  3. Stek gylne i et vaffeljern. Bruk litt smør eller olje om nødvendig.

Server med sukkerfritt syltetøy, mager kesam, cottage cheese, frukt og bær. Eller lag en salt variant og server med kyllingskinke, spekeskinke, røkt laks, tomat og agurk.

Ps! Min favoritt er søte vafler med salt skinke. Naaaammm!

Notater

  • Blomkålpuré kan droppes eller erstattes med annen grønnsakspuré. Vær obs på at dette vil påvirke smaken. Droppen du puré anbefaler jeg å doble mengden mager kesam/cottage cheese.
  • Tilsett gjerne rester av melke rømme, yoghurt etc du har i kjøleskapet.
  • For en salt variant erstatter du søtning, kanel og kardemomme med salt og urter/krydder.

Ps: lager du noen av oppskriftene mine? Del de gjerne på instagram! Tagg @pt_tonjemeinstad og #tonjesmuskelmat så ser jeg hva du lager 🙂

Legg igjen en kommentar

DELE PÅ SOSIALE MEDIER

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on skype
Share on email