Det er noe med blåbærmuffins som ta tar meg tilbake til barndommen. Muffins er noe av de første jeg lærte å lage og jeg proppet de alltid fulle med blåbær. Mums! Disse muffinsene er sunne, gode og gir langvarig energi. I tillegg er de sukkerfrie, glutenfrie og laktosefrie. Der passer perfekt som turmat og mellommåltid og ett par stykker sammen med litt gresk yoghurt utgjør en deilige frokost eller kveldsmat.

Ingredienser 

  • 2 egg
  • 100 g kokosmelk
  • 1 ts sitronsaft (valgritt)
  • 1/2 ts vaniljeessens (valgfritt)
  • 1 dl sukrin
  • 1 dl havremel
  • 0,5 dl tørket kokos
  • 2 ts bakepulver
  • 100 g blåbær
  • 2 never hakkede mandler 
  • 1 ts kardemomme
  • 1 ss kanel

Oppskrift

  1. Forvarm stekeovnen til 180 grader. 
  2. Pisk egg og sukker luftig. Rør inn kokosmelk, vaniljeessens og sitronsaft. Ha i havremel, kokos, bakepulver, kanel og kardemomme og bland til en jevn røre. 
  3. Tilsett blåbær og hakkede nøtter og rør forsiktig inn. 
  4. Fordel røren i muffinsformer og stek på 180 grader i 10-15 min (avhengig av størrelse).

Notater:

  • Sukrin kan erstattes med sukker eller kokosblomstsukker. 
  • Havremel kan erstattes med annen type fullkornsmel. 

Ps: lager du noen av oppskriftene mine? Del de gjerne på instagram! Tagg @pt_tonjemeinstad og #tonjesmuskelmat så ser jeg hva du lager 🙂

Legg igjen en kommentar

DELE PÅ SOSIALE MEDIER

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on skype
Share on email