Det er noe med blåbærmuffins som ta tar meg tilbake til barndommen. Muffins er noe av de første jeg lærte å lage og jeg proppet de alltid fulle med blåbær. Mums! Disse muffinsene er sunne, gode og gir langvarig energi. I tillegg er de sukkerfrie, glutenfrie og laktosefrie. Der passer perfekt som turmat og mellommåltid og ett par stykker sammen med litt gresk yoghurt utgjør en deilige frokost eller kveldsmat.
Ingredienser
- 2 egg
- 100 g kokosmelk
- 1 ts sitronsaft (valgritt)
- 1/2 ts vaniljeessens (valgfritt)
- 1 dl sukrin
- 1 dl havremel
- 0,5 dl tørket kokos
- 2 ts bakepulver
- 100 g blåbær
- 2 never hakkede mandler
- 1 ts kardemomme
- 1 ss kanel
Oppskrift
- Forvarm stekeovnen til 180 grader.
- Pisk egg og sukker luftig. Rør inn kokosmelk, vaniljeessens og sitronsaft. Ha i havremel, kokos, bakepulver, kanel og kardemomme og bland til en jevn røre.
- Tilsett blåbær og hakkede nøtter og rør forsiktig inn.
- Fordel røren i muffinsformer og stek på 180 grader i 10-15 min (avhengig av størrelse).
Notater:
- Sukrin kan erstattes med sukker eller kokosblomstsukker.
- Havremel kan erstattes med annen type fullkornsmel.
Ps: lager du noen av oppskriftene mine? Del de gjerne på instagram! Tagg @pt_tonjemeinstad og #tonjesmuskelmat så ser jeg hva du lager 🙂